Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern prožil mizerný týden, trenér Tuchel má ale nadále důvěru

Vedení Bayernu Mnichov navzdory třem soutěžním porážkám za sebou neuvažuje o vyhazovu trenéra Thomase Tuchela. Bavorský gigant přitom ztrácí po nedělní prohře 2:3 na hřišti Bochumi osm bodů na vedoucí Leverkusen.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern prožil černý týden, Tuchel ale zůstává

"Cítím se hrozně. Nevěřím na velká prohlášení ohledně trenéra. Tuchelův vyhazov není věc, o níž teď uvažujeme. Musíme se soustředit na příští zápasy," prohlásil výkonný ředitel klubu Jan-Christian Dreesen. Na otázku, zda Tuchel povede Bayern i v sobotu proti Lipsku, odpověděl "samozřejmě".

Sám Tuchel své místo neřeší. "Nemá cenu se tím vůbec zabývat," řekl padesátiletý bývalý kouč Mohuče, Dortmundu, Paris St. Germain nebo Chelsea.

Neúspěšná série Bayernu začala předminulou sobotu prohrou 0:3 v Leverkusenu. Následovala porážka 0:1 na stadionu Lazia Říma v úvodním osmifinále Ligy mistrů a nezdar v Bochumi.

Při posledních dvou prohrách byl pokaždé vyloučen stoper Dayot Upamecano, po jehož faulech Lazio i Bochum vstřelily vítězný gól z penalty.

Do konce bundesligové sezony chybí 12 kol. "Titul se teď nejeví moc reálně. V minulé sezoně jsme věřili až do konce a vyšlo to, takže to uděláme znovu," uvedl Tuchel.

V uplynulém ročníku šel Bayern do závěrečného kola se ztrátou dvou bodů na vedoucí Dortmund. Borussia však pouze doma remizovala s Mohučí 2:2, zatímco Mnichované zvítězili 2:1 v Kolíně nad Rýnem, čímž ovládli Bundesligu pojedenácté za sebou.

Současná výsledková krize trápí i hráče. "Přijde mi to jako horor, který nekončí. Všechno jde proti nám, je to hrozně divný pocit. Těžko se hledá omluva pro prohru v Bochumi. Udělali jsme příliš mnoho individuálních chyb. V posledních týdnech jich bylo hodně," podotkl záložník Leon Goretzka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články