Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bayern přišel o výhru v Augsburgu v nastavení, šlágr kola vyhrál Dortmund

Českého brankáře Tomáše Koubka z Augsburgu sice fotbalisté Bayernu Mnichov překonali dvakrát, ale v osmém bundesligovém kole jim to stačilo pouze k remíze 2:2. Ve druhé minutě nastaveného času totiž vyrovnal Alfred Finnbogason. Nerozhodný výsledek zapsalo také Lipsko, které se v souboji z popředí tabulky rozešlo smírně s Wolfsburgem 1:1. Dortmund doma udolal Mönchengladbach 1:0, hosté nicméně i nadále vévodí vyrovnané lize.

Zklamaní fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Augsburg se proti obhájci titulu ujal vedení hned v 1. minutě. Rani Khedira prodloužil míč hlavou za obranu na Marca Richtera, který ve skluzu překonal Manuela Neuera. Bayern vyrovnal po čtvrthodině hry, kdy si sice Koubek na hlavičku Roberta Lewandowského sáhl, míč ale mimo tyče nedokázal vytěsnit. Polský kanonýr se trefil i v osmém ligovém zápase v sezoně a suverénně vládne s 12 góly tabulce střelců.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Bayernu Mnichov nečekaně remizovali v Augsburgu

Před pauzou Koubkovi pomohla po voleji Serge Gnabryho tyč, ale stejný hráč ho ve 49. minutě přece jen překonal. Ve druhém poločase český gólman udržel naděje svého týmu na body při šancích Kingsleyho Comana a znovu Gnabryho. Také proto mohl v nastavení vyrovnat Finnbogason po spolupráci střídajících hráčů se Sergiem Córdovou. Bayern opět ztratil body po domácí porážce s Hoffenheimem.

Hoffenheim zvítězil nad Schalke 2:0, celých 90 minut odehrál v dresu vítězů Pavel Kadeřábek. Dlouho vyrovnané utkání rozhodl brankou z dorážky v 72. minutě Andrej Kramarič. Chorvatský vicemistr světa se trefil v prvním zápase po artroskopické operaci kolena. Schalke po obdržené brance otevřelo hru, což v 85. minutě potrestal z úniku Ihlas Bebou.

V utkání nováčků byl úspěšnější Kolín nad Rýnem, který přehrál Padeborn 3:0. 

Duel Pavlenka, Gebre Selassie - Darida vítěze nepoznal

Kompletní porci minut zapsali také Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie při remíze Brém 1:1 s Herthou. V berlínském celku nastoupil v základní sestavě Vladimír Darida.

Werder brzy vedl díky devatenáctiletému Joshu Sargentovi, ale v 70. minutě překonal Pavlenku střelou na zadní tyč Dodi Lukebakio. Brémy proto už čtyři zápasy čekají na výhru.

Frankfurt nedal Leverkusenu šanci

Mužem utkání byl portugalský útočník Goncalo Paciencia. Poprvé se prosadil ve 4. minutě, kdy ho poslal skvělým pasem na zteč Danny da Costa. V 17. minutě pak proměnil penaltu nařízenou za ruku Aleksandara Dragoviče.

Deset minut před koncem zpečetil vítězství Eintrachtu Bas Dost, který se prosadil v souboji s dvěma obránci a v pádu skóroval.

Polovina tabulky ve dvou bodech

V duelu dvou Borussií dopravil jako první míč do sítě dortmundský Thorgan Hazard, po konzultaci s videorozhodčím ale nakonec gól kvůli ofsajdu neplatil. Jeden ze soupeřů pražské Slavie v základní skupině Ligy mistrů se dočkal až v 58. minutě, kdy Marco Reus zužitkoval Hazardovu kolmici za obranu.

Dortmund porazil svého rivala podeváté v řadě a přiblížil se mu na rozdíl jednoho bodu. Mönchengladbach je v čele o skóre před Wolfsburgem. Tabulka je nesmírně vyrovnaná, devátý Leverkusen ztrácí na vedoucí duo Wolfsburg-Mönchengladbach jen dva body.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:

Eintracht Frankfurt - Leverkusen 3:0 (4. a 17. z pen. Paciencia, 80. Dost), Augsburg - Bayern Mnichov 2:2 (1. Richter, 90.+2 Finnbogason - 14. Lewandowski, 49. Gnabry), Brémy - Hertha Berlín 1:1 (7. Sargent - 70. Lukebakio), Düsseldorf - Mohuč 1:0 (82. Hennings), Lipsko - Wolfsburg 1:1 (54. Werner - 82. Weghorst), Union Berlín - Freiburg 2:0 (1. Bulter, 84. Ingvartsen), Dortmund - Mönchengladbach 1:0 (58. Reus), Kolín nad Rýnem - Paderborn 3:0 (9. Terodde, 59. Schaub, 85. Bornauw), Kolín nad Rýnem - Paderborn 3:0 (9. Terodde, 59. Schaub, 85. Bornauw), Hoffenheim - Schalke 2:0 (72. Kramarič, 86. Bebou).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články