Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bayern porazil Schalke a vrátil se do čela ligy

Mnichov – Triumfální návrat zaznamenal nový brankář mnichovského Bayernu Manuel Neuer na hřiště Schalke, kde dříve působil. Jeho nový tým zvítězil 2:0 a vrátil se tak na první místo tabulky před Brémy. Závěrečný den šestého kola Bundesligy naopak nepřál úřadujícímu mistru z Dortmundu. Ačkoli vedl na Hannoverem 1:0, na konci zápasu svítilo na stadionu skóre 1:2 v dortmundský neprospěch.

Manuel Neuer
zdroj: Wikipedia

Mnichovský brankář neinkasoval v osmém utkání po sobě. Německá reprezentační jednička přestoupila v létě z gelsenkirchenského Schalke do mnichovského Bayernu za 25 milionů eur. Přesun mezi elitními týmy domácí soutěže vyvolal protesty mezi fanoušky obou mužstev. I přes výzvy hráčů Schalke čekalo bývalou týmovou oporu ve Veltins Aréně přijetí hodné zrádce. To však gólmana neznejistilo a výborným výkonem přispěl k první domácí porážce Schalke v sezoně. Na opačné straně ho podpořil nejprve v 21. minutě důrazem útočník Nils Petersen, na 2:0 pak vedení pojistil čtvrt hodiny před koncem Thomas Müller.

Dortmund naopak už třetí zápas v řadě marně doufá ve výhru. V tabulce mu po prohře v Hannoveru patří jedenáctá příčka. Před rokem přitom v téže fázi soutěže měli s 15 body na kontě na nejbližšího pronásledovatele čtyřbodový náskok. Dnes svěřenci Jürgena Kloppa sahali po třech bodech od 63. minuty, kdy se trefil chytrým obloučkem Japonec Kagawa. Po srovnání Hagguiho z 87. minuty se ale hostující obrana nestačila zkoncentrovat a hned po dalším útoku mohla v hannoverské AWD-Areně znovu naplno propuknout radost fanoušků. Účastník Evropské ligy se následně s jedenácti body vyhoupl na páté místo tabulky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články