Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Bayern nečekaně ztratil, Gebre Selassieho branka Brémám nestačila ani na bod

Berlín - Zaváhání favorizovaného Bayernu Mnichov přineslo 19. kolo německé bundesligy. Bavorský gigant pouze remizoval s Schalke 1:1 a nabídl šanci k snížení náskoku druhému Lipsku. To ale překvapivě prohrálo 0:1 s Dortmundem. Theodor Gebre Selassie vstřelil branku za Brémy, jeho tým ale prohrál 2:3 s Augsburgem.

Utkání Bayern - Schalke
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Svěřenci Carla Ancelottiho sice od deváté minuty vedli po brance polského kanonýra Lewandowského, ale hosté vzápětí vyrovnali zásluhou Nalda. Když poté Schalke zachránil v závěru dvěma zákroky na poslední chvíli obránce Matija Nastasič, rozešla se obě mužstva smírně po remíze 1:1. Bayern ztratil body po sedmi výhrách za sebou

Lipsko však lídrova selhání nedokázalo využít a o jeho porážce 0:1 rozhodl sedmnáctým gólem v sezoně nejlepší střelec ligy Aubameyang. Dortmund, který si prodloužil domácí neporazitelnost na třicet zápasů, se posunul na třetí místo a stejně jako čtvrtý Hoffenheim za Lipskem zaostává o osm bodů.

Všechny zbylé zápasy skončily výhrou domácích. Reprezentační záložník Vladimír Darida odehrál bez střídání duel proti Ingolstadtu, který Hertha opanovala zásluhou branky japonského internacionála Haragučiho z úvodní minuty.

Celé utkání si připsal také hoffeinheimský obránce Pavel Kadeřábek. Po brzkém gólu Utha sledovali diváci vyrovnané střetnutí, o jehož osudu rozhodla až závěrečná desetiminutovka. Konečný stav 4:0 stanovily zásahy Szalaie, který rozvlnil síť dvakrát, a Terrazzina.

Před vlastními příznivci uspěl rovněž Mönchengladbach, jenž rozdílem třídy porazil Freiburg. Anthony Modeste, útočný klenot Kolína nad Rýnem, vystřelil proměněnou penaltou plný bodový zisk v zápase proti Wolfsburgu. 

Theodor Gebre Selassie střílí branku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Gebre Selassieho branka Brémám k výhře nepomohla

Gebre Selassie v 26. minutě po standardní situaci zblízka otevřel skóre, ale brzy vyrovnal Jonathan Schmid. Po hodině hry Brémám, které postrádaly disciplinárně potrestaného brankáře Jaroslava Drobného, vrátil vedení Max Kruse z penalty.

Domácí ale i podruhé ztrátu dotáhli. Nejprve se v 79. minutě trefil Ku Ča-čchol a těsně před koncem dokonal obrat Raúl Bobadilla. Werder v letošním roce prohrál i třetí bundesligový zápas a je patnáctý v tabulce, Augsburgu patří desáté místo.

Frankfurt doma porazil poslední Darmstadt 2:0 a posunul se na třetí pozici. Eintracht potvrdil roli favorita až v závěrečné čtvrthodině, kdy se trefili Makoto Hasebe z pokutového kopu a Ante Rebič. Darmstadt prohrál desátý z posledních jedenácti bundesligových duelů.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Bayern Mnichov - Schalke 1:1 (9. Lewandowski - 13. Naldo), Hertha Berlín - Ingolstadt 1:0 (1. Haraguči), Hoffenheim - Mohuč 4:0 (86. a 90.+1 Szalai, 5. Uth, 82. Terrazzino), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 1:0 (81. Modeste z pen.), Mönchengladbach - Freiburg 3:0 (72. Stindl, 78. Rafael, 90.+2 Herrmann), Dortmund - Lipsko 1:0 (35. Aubameyang), Augsburg - Brémy 3:2 (28. Schmid, 79. Ku Ča-čchol, 90.+4 Bobadilla - 26. Gebre Selassie, 65. Kruse z pen.), Eintracht Frankfurt - Darmstadt 2:0 (74. Hasebe z pen., 83. Rebic).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články