Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bayern nečekaně selhal v bavorském derby, Dortmund se mu po výhře přiblížil

Senzační výsledek se zrodil ve 12. kole Bundesligy v Augsburgu, kde domácí tým zdolal Bayern Mnichov 2:1. Obhájci titulu utrpěli druhou porážku v sezoně a na rozdíl jednoho bodu se jim přiblížil Dortmund, který doma porazil Stuttgart 2:1. Leverkusen i bez zraněného útočníka Patrika Schicka ukončil čtyřzápasové čekání na ligové vítězství, doma zdolal 1:0 nováčka Bochum. Fotbalisté Freiburgu podlehli Frankfurtu 0:2, ale přes druhou bundesligovou porážku za sebou zůstali v tabulce třetí. 

Robert Lewandowski z Bayernu si zoufá v utkání v Augsburgu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Sascha Walther

Dortmund poslal do vedení v 56. minutě premiérovou bundesligovou trefou nizozemský útočník Donyell Malen, který do Borussie přišel v létě z PSV Eindhoven. Záhy sice vyrovnal Massimo, ale vestfálskému celku vystřelil tři body pět minut před koncem z dorážky kapitán Reus.

Borussia tak využila zaváhání Bayernu, který v pátek překvapivě podlehl 1:2 Augsburgu. Stuttgart zůstává na 16. místě.

Bayern bez defenzivního pilíře Joshuy Kimmicha, který se kvůli koronaviru ocitl opakovaně v karanténě, chyboval v defenzivě a v prvním poločase toho v rozmezí dvanácti minut využili Pedersen a Hahn.

Kanonýr Lewandowski sice vzápětí vstřelil 14. gól v sezoně a snížil, přičemž v Augsburgu skóroval už pojedenácté v kariéře, ale na víc se favorizovaní hosté přes několik dobrých šancí po přestávce nezmohli.

Leverkusenu zařídil hubené vítězství už ve čtvrté minutě hlavou Adli. Bochum potvrdila, že se jí po postupu mezi elitu nedaří na venkovních hřištích, v sedmém utkání odešla pošesté poražena. Nováček je na 12. místě, Bayer se posunul na čtvrtou pozici před Wolfsburg.

Ten poprvé pod vedením kouče Floriana Kohfeldta nezvítězil. Ve čtvrtém soutěžním utkání s novým trenérem prohrávali "Vlci" na hřišti Bielefeldu už o dvě branky, alespoň remízu jim ale zařídily "slepené" trefy Weghorsta a Lukase Nmechy z 62. a 63. minuty.

Po šesti utkáních bez porážky neuspělo Lipsko, vítězství Hoffenheimu 2:0 zařídili Samassékou a Dabbur. Vítěznému celku stále chyběl zraněný Pavel Kadeřábek.

Kvůli zranění chyběl i Vladimír Darida, jehož Hertha nezvládla berlínské derby s Unionem a podlehla na jeho hřišti 0:2. Union zdolal rivala po dvou letech. Za tým, který je soupeřem pražské Slavie ve skupině Konferenční ligy, skórovali v první půlhodině Awoniyi a Trimmel.

Frankfurt ve Freiburgu poslal do vedení ve 34. minutě Lindström a krátce před pauzou zvýšil Kostič, který z přímého kopu z dálky překvapil brankáře Flekkena. Hosté ani po změně stran Freiburgu nic nedovolili a připsali si druhou ligovou výhru za sebou.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:

Augsburg - Bayern Mnichov 2:1 (23. Pedersen, 35. Hahn - 38. Lewandowski), Bielefeld - Wolfsburg 2:2 (11. Okugawa, 54. Klos z pen. - 62. Weghorst, 63. L. Nmecha), Dortmund - Stuttgart 2:1 (56. Malen, 85. Reus - 63. Massimo), Hoffenheim - Lipsko 2:0 (12. Samassékou, 68. Dabbur), Leverkusen - Bochum 1:0 (4. Adli), Mönchengladbach - Fürth 4:0 (10. a 57. Hofmann, 28. Neuhaus, 43. Pléa), Union Berlín - Hertha Berlín 2:0 (8. Awoniyi, 30. Trimmel), Freiburg - Eintracht Frankfurt 0:2 (34. Lindström, 43. Kostič), Mohuč - Kolín nad Rýnem 1:1 (41. Burkardt - 47. Özcan).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články