Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Bayern Mnichov se v LM spoléhá na pomoc Bordeaux

Praha - Už tak temný podzim, který prožívají fotbalisté Bayernu Mnichov, může dnes večer dostat ještě černější obrysy. Bavorský velkoklub tápe v bundeslize a teď má namále i v Lize mistrů, v níž chtěl s novým koučem Louisem van Gaalem zaútočit na vítězství. Místo toho německý vicemistr balancuje dvě kola před koncem základní skupiny na hraně vyřazení. Bayern musí v domácí odvetě s Maccabi Haifa získat víc bodů než Juventus Turín v Bordeaux, jinak v soutěži končí. Přímý přenos duelu Girondins Bordeaux - Juventus Turín sledujte na programu ČT2 nebo zpravodajském webu ČT24. Další informace nabízí server fotbalživě.cz.

Ve skupině C usilují o osmifinále tři týmy - AC Milán, Real Madrid a Olympique Marseille, který na oba favority ztrácí jediný bod. Nejblíž k postupu má italský celek. "Rossoneri" po nečekané domácí porážce s Curychem získali ve dvou duelech s Realem čtyři body a pokud na San Siru zdolají Marseille, o vyřazovací část už nepřijdou.

Pokud Marseille na San Siru prohraje, oslaví v případě výhry nad Curychem postup také Real Madrid. Fanouškům "Bílého baletu" se možná po delší době představí uzdravený Cristiano Ronaldo. "V posledních dnech vypadal na tréninku dobře. Uvidíme, jak dlouho bude moci hrát," řekl madridský kouč Manuel Pellegrini.


Přímý souboj o druhou příčku svedou ve skupině B CSKA Moskva a WfL Wolfsburg. Hostům stačí bod, naopak ruský tým musí bezpodmínečně zvítězit. Domácí spoléhají na Tomáše Necida - český útočník zaznamenal druhý nejvyšší počet gólových přihrávek v soutěži a svoji výbornou formu potvrdil i o víkendu dvěma zásahy do sítě Spartaku Moskva. Obránce Wolfsburgu Jan Šimůnek vysedává v hledišti a zřejmě znovu nenastoupí. 

Ve zbývajících utkáních už nejde o postup. Jistý osmifinalista Manchester United bude hájit sérii 23 domácích zápasů bez porážky proti Besiktasi Istanbul. Hosté se musejí obejít bez potrestaného Tomáše Sivoka.


Londýnská Chelsea s brankářem Petrem Čechem zavítá na hřiště Porta, kde dojde k přímému duelu o první místo v tabulce. V druhém zápase skupiny D hostí APOEL Nikósie tápající Atlético Madrid. Bek Tomáš Ujfaluši v minulých dnech zápolil s chřipkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články