Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bayern a Lyon i přes prohry postupují do semifinále LM

Praha - I jednobrankové porážky stačily Bayernu Mnichov a Lyonu, aby se dostaly do semifinále Ligy mistrů, kde svedou vzájemný souboj. Bayern vyřadil Manchester United, přestože na jeho půdě podlehl 2:3. Po domácím vítězství 2:1 mu nahrálo více branek vstřelených na hřištích soupeře, byť dnes na Old Trafford prohrával už o tři góly. Trefy Oliče a Robbena však bavorský klub poslaly dál. Neuspělo ani Bordeux s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem, jemuž proti Lyonu ve francouzském derby nestačilo ani vítězství 1:0. Po prohře 1:3 v Lyonu tým Girondins končí. Ve druhém semifinále se poměří Inter Milán s Barcelonou, které si účast mezi elitní čtyřkou soutěže zajistily právě už v úterý. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Velký smutek zavládl v Manchesteru, kde na začátku odvety nic nenasvědčovalo tomu, že by Bayern nakonec mohl slavit. United předvedli velký nástup, jako by je netížila sobotní prohra v souboji o první místo anglické ligy s Chelsea. Domácí navíc nastoupili i s téměř zázračně uzdraveným kanonýrem Waynem Rooneym, který si právě v prvním utkání v Mnichově poranil kotník a jeho start se zdál být vyloučený.  

Autor letošních 34 branek už po třech minutách přiťukl míč Gibsonovi a ten nepříliš prudkou střelou otevřel skóre. Když v sedmé minutě a čtyři minuty před poločasem Portugalec Nani dvěma trefami zvýšil už na 3:0, všichni viděli v semifinále Manchester.


Pak ale nastal velký zvrat, útočník Bayernu Olič, který už v prvním utkání v nastaveném čase zařídil výhru, snížil dvě minuty před pauzou a pět minut po ní přišel zřejmě klíčový okamžik utkání. Bek Manchesteru Rafael, který už za stavu 3:0 nedal jasnou šanci, zbytečně fauloval Ribéryho a po druhé žluté kartě svůj tým oslabil v nejhorším momentu. Nešťastník zápasu pak už v kabinách sledoval, jak Bayern zvyšuje nápor a šestnáct minut před koncem uzdravený záložník Robben krásným volejem po rohu Ribéryho poslal Bayern do semifinále.



Historický den zažil i Lyon. I tým Olympique přes prohru v Bordeaux jásá, v semifinále je poprvé v historii, byť se dnes musel obejít bez distancovaného klíčového útočníka Lisandra Lopéze, který před týdnem Bordeaux potopil dvěma góly. Bordeaux dnes sice mocně útočilo, ale vytěžilo jediný gól Šamacha těsně před přestávkou, na kterém se podílel i Plašil. Ten byl sice aktivní a několikrát vystřelil, ale výtečný brankář Lyonu Lloris už nekapituloval. Francouzští šampioni po víkendovém pádu z čela ligy zažili další trpký večer.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články