Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baroš bojoval, zařídil vítězný gól Baníku, ale někdy byl až za hranou

Jak je důležitý Milan Baroš pro ostravský tým, se opět prokázalo v zápase s Jabloncem. Zkušený kapitán stál za vítězným gólem, který si dal Tomáš Holeš, když bránil právě bývalého hráče Liverpoolu a ve skluzu před ním dopravil míč do vlastní branky. Nedat ho jablonecký obránce, dal by ho střelec devíti ostravských gólů v minulé sezoně. Ovšem Baroš také nemusel utkání dohrát, protože jeho zákroky i následné reakce byly několikrát za hranou.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V soubojích, které sváděl zejména s jabloneckým stoperem Davidem Hovorkou, něco schytal, ale hlavně rozdával a emoce nezvládal ani po odpískání. Trenér Petr Rada na lavičce hostujícího celku, který nakonec odjel domů po porážce 0:1 bez bodu, si nestěžoval. "Takhle se venku hraje, na to si musíme zvyknout. Po zápase jsme zase kamarádi," konstatoval. 

Ostravský kapitán řekl, že ho zápas taky bolel, a hovořil o emocích i o tom, že v tomhle duchu už svou kariéru dohraje. "Jsem takový, bojuju, rvu se," řekl bývalý reprezentant.

Ovšem kdyby byl rozhodčí Karel Hrubeš přísnější, mohl svůj tým oslabit ještě v prvním poločase, kdy neudržel nervy na uzdě. Hovorku trefil nejdřív loktem do krku, a když jej stoper, jenž přišel do Jablonce na hostování ze Sparty, za chvíli sám fauloval, na zemi jej Baroš lehce kopl do břicha a poté ho ještě chytil pod krkem a cloumal s ním. 

Naštěstí si šestatřicetiletá hvězda ostravského týmu o přestávce uvědomila, že tudy cesta nevede, a ve druhém poločase už nechala emoce v kabině a nakonec se to vyplatilo.  


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články