Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Barcelono, chci zpět, volá Neymar. My ale na jeho příchodu nepracujeme, zní z Katalánska

Někteří už to brali jako hotovou věc. Neymar jde opět do Barcelony. Jak se ale zdá, gigantický přestup není až tak žhavý. Z katalánského klubu přišla zpráva, že ví o tužbě brazilského kouzelníka vrátit se, zároveň ale viceprezident klubu oznámil, že žádnou nabídku na něj do Paříže neposlali a ani s PSG nejednají.

Neymar
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Philippe LECOEUR

Neprožívá šťastné období. Doma musí u soudu bojovat proti obvinění ze znásilnění, kvůli dalšímu zranění jen sleduje Brazílii, jak na Copa América po 12 letech bez něj postoupila do semifinále, a ani jeho vytoužený návrat do Barcelony nevypadá tak jednoznačně, jak se pár dní zpět zdálo.

Některá média už informovala, že sedmadvacetiletý útočník se v katalánském velkoklubu, kde působil mezi lety 2013 a 2017, předběžně domluvil na pětileté smlouvě. Internetem dokonce proběhla údajná konverzace přes aplikaci WhatsApp, v níž měl bývalým spoluhráčům psát: "Buďte v klidu, vrátím se."

Tyto zprávy však nyní vyvrátil viceprezident Jordi Cardoner, který dostal otázku právě na téma Neymara, jenž s Barcelonou vyhrál dvakrát ligový titul či jednou Ligu mistrů. "Věřím, že se chce Neymar vrátit zpět. Ale říct, že pracujeme na jeho přestupu, je něco, s čím nemůžu souhlasit," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Neymar si poranil v utkání s Katarem kotník

S Barcelonou je spojováno v současnosti vícero hráčů. Pořád se čeká, zda bude dotažen přestup Francouze Antoina Griezmanna z Atlética Madrid. Neustále se skloňuje boj o stoperský supertalent Matthijse de Ligta z Ajaxu a do toho ještě Neymar, jehož případný přesun by Katalánce stál obrovskou sumu.

"V současnosti nikoho nekupujeme. Speciálně ne Neymara, s kterým nemáme žádný kontakt," dodal Cardoner.

Neymarova budoucnost tak nadále zůstává otevřená. Dá se ovšem čekat, že v případě Brazilce se něco musí stát. Ve svém současném klubu PSG, který ho v roce 2017 koupil za rekordních 220 milionů eur, vešel v nemilost. Mluví se o hvězdných manýrech v kabině, aroganci a známá je i jeho nedisciplinovanost, kdy udeřil fanouška či nadával sudím, kvůli čemuž třeba v Lize mistrů nemůže nastoupit do tří zápasů.

"Nikdo ho nenutil s námi podepsat smlouvu. Kontrakty se musejí respektovat, ale do budoucna je důležitější naprosté odhodlání našemu cíli. Hráči budou muset být zodpovědnější než dosud. Musí se to úplně změnit. Musí se více snažit a lépe pracovat, nejsou zde pro zábavu. Když budou mít jiný názor, dveře jsou otevřené. Už tu nechci vidět žádné hvězdné manýry," řekl prezident PSG Násir Chelajfí pro magazín France Football s jasnou narážkou na Neymarovo chování.

Hvězdný Brazilec, jenž s Paříží dvakrát dosáhl na ligový titul, ale v Lize mistrů týmu k většímu úspěchu pomoci nedokázal, tak má o čem přemýšlet. Vyslyší jeho zoufalé volání nakonec někdo? Barcelona?

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články