Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Barcelona ztratila s Levante, Real Madrid rozstřílel poslední Betis

Sevilla – Hon Realu Madrid na dvojici Barcelona, Atlético Madrid v čele tabulky pokračuje. Bílý balet zvítězil na hřišti posledního Betisu jednoznačně 5:0 a dál stahuje náskok vedoucího dua. To Barceloně se zdaleka tolik nedařilo. Ani s Lionelem Messim v sestavě nestačila na Levante, se kterým remizovala 1:1. Ani Atlético Madrid nabídnutou šanci nevyužilo a rovněž jen remizovalo 1:1 se Sevillou. Barcelona tak drží vedení o skóre před Atléticem, třetí Real Madrid ztrácí jediný bod.

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid slaví branku v síti Betisu Sevilla
zdroj: ČTK/EFE/ autor: PACO PUENTES

Barcelona nastoupila v sestavě již s uzdraveným Lionelem Messim, ten se však tentokrát neprosadil. Jedinými střelci se stali obránci. Po deseti minutách otevřel skóre po rohu domácích řecký stoper s českými kořeny Lukas Vyntra. O vyrovnání se postaral rovněž hlavou Gerard Piqué. Barcelona, která držela míč 74 procent hrací doby, měla velké šance na otočení skóre, ale Xaviho gólovou dorážku zachránil na brankové čáře obránce Juanfran. 

Real nezaváhal

Madridští pozici favorita potvrdili již po desíti minutách, kdy se bombou zpoza vápna, za kterou se brankář stačil jen otočit, prosadil Cristiano Ronaldo. I Betis se dostával do útočných výpadů, ale ty většinou končily na dobře pracující obraně hostů.

Do dvojbrankového vedení šel Real v pětadvacáté minutě. Po faulu na Ronalda se ke standartní situaci postavil Bale a přesnou ranou přes zeď nedal Andersonovi šanci. Sevillští před poločasem mohli snížit, jenže přízemní centr z pravého křídla nedokázal trefit ve výborné pozici Castro. I přes to ochozy ještě jeden gól v první půli viděly, ovšem opět do sítě Betisu. Po rychlé akci se do vápna vřítil Modrič, zasekl si míč, který následně předložil Benzemovi a ten se trefil přesně k tyči.

Nadvláda Realu pokračovala i v druhé části. Nejprve sice obrovskou šanci neproměnil Ronaldo, kterého tváří tvář vychytal Andersen, ovšem po hodině hry na čtyřbrankový rozdíl zvýšil přesnou ránou do rohu branky Di María. Na konečných 5:0 pak v nastaveném čase upravil střídající Morata. Bílý balet zvítězil již podeváté z posledních deseti ligových duelů.

Atlético Madrid jen remizovalo

Atlético, které je od října neporažené, mělo šanci získat první příčku, jenže proti Seville neudrželo vedení. To zařídil David Villa, když zužitkoval propadlý míč po rohovém kopu. V 72. minutě však fauloval domácí Juanfran a daroval hostům penaltu, kterou Rakitič proměnil. Atlético už vedení zpět nezískalo, přestože v závěru dohrávala Sevilla bez vyloučeného Morena.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:

Betis Sevilla - Real Madrid 0:5 (10. Ronaldo, 25. Bale, 45.+1 Benzema, 62 Di María, 90. Morata), Elche - Vallecano 2:0 (19. Albacar z pen., 79. Marquez), Espaňol Barcelona - Vigo 1:0 (88. Sergio García), Getafe - San Sebastian 2:2 (28. Marica, 53. Leon - 4. a 16. Agirretxe), Villarreal - Almería 2:0 (3. Uche, 87. Soriano z pen.), Levante - FC Barcelona 1:1 (10. Vyntra - 19. Piqué), Atlético Madrid - FC Sevilla 1:1 (18. Villa - 72. Rakitič z pen.).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články