Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona se v lize trápí v útoku. Potřebujeme lepší efektivitu před brankou, zlobil se Koeman

Z půlhodinové přesilovky vytěžili jen vyrovnání, ze kterého tak byla jen remíza 1:1 na půdě Alavésu. Hráčům Barcelony se ve španělské lize nedaří, po dalším zaváhání nevyhráli počtvrté za sebou a zažívají nejhorší start do soutěže za posledních 18 let. Podle nizozemského kouče Ronalda Koemana musí zlepšit ofenzivní fázi hry a hlavně koncovku.

Ronald Koeman
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Angel Perez

Barcelonští favorité v zápase měli 25 střel, ale výborný brankář Fernando Pacheco inkasoval pouze jednou – v 63. minutě po obloučku Antoinea Griezmanna. Těsně předtím dostal červenou kartu domácí Jota.

"Náš výkon v ofenzivě mi dělá starosti. Nemáme problém s přístupem nebo koncentrací, potřebujeme jenom lepší efektivitu před brankou," řekl Koeman, jehož tým nenavázal na středeční venkovní vítězství 2:0 nad Juventusem Turín ve skupině Ligy mistrů.

Deportivo se ve 31. minutě snadno dostalo k vedoucímu gólu. Stoper Gerard Piqué přihrál "malou domů" brankáři Netovi, tomu se míč zamotal pod nohama a atakující Luis Rioja minelu brazilského gólmana okamžitě potrestal. "Alavésu jsme gól darovali, ale když si vytvoříme tolik šancí a proměníme jedinou, není to dobře," uvedl Koeman.

Barcelona získala z šesti ligových zápasů pouhých osm bodů a v neúplné tabulce jí patří 12. místo. "Samozřejmě mě trápí, že jsme získali jen dva body z posledních čtyř zápasů. Celkově jsme hráli dobře, větší starosti bych měl, kdybychom si ani nevytvářeli šance. Musíme se zlepšit před brankou, zlepšit finální přihrávky a střely. Nemůžeme si dovolit zahazovat tolik příležitostí, bylo jich příliš mnoho," konstatoval trenér.

S Koemanem souhlasil útočník Griezmann, jemuž výsledek zkazil radost z první soutěžní trefy v ročníku. "Neproměnili jsme hodně šancí, v první řadě já. Vím, že tým moje góly potřebuje. Zůstávám v klidu a tvrdě pracuju, abych se zlepšil," prohlásil francouzský reprezentant.

"Jsem hrozně naštvaný, protože jsme chtěli tři body po minulé porážce s Realem Madrid (1:3). Musíme se zlepšit v mnoha aspektech a pokusit se vyhrát příště. Sezona je dlouhá, věřím, že se nám zase začne dařit," dodal Griezmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články