Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona se trápila s Leganés, fanoušci na Enriqueho pískali

Barcelona - Nepovedený týden mají za sebou fotbalisté Barcelony. Po debaklu 0:4 na hřišti Paris St. Germain v úvodním osmifinále Ligy mistrů se v domácí soutěži protrápili k těsné výhře 2:1 nad nováčkem Leganés. Fanoušci španělského šampiona hlasitě vyjádřili nespokojenost, když na stadionu Camp Nou opakovaně pískali a bučeli na trenéra Luise Enriqueho a také záložníka Andrého Gomese.

Luis Enrique
zdroj: Reuters autor: Albert Gea

"Barca" přitom doma začala proti sedmnáctému celku tabulky výborně a už ve čtvrté minutě otevřel skóre Lionel Messi. Jenže další domácí góly nepřicházely a v 71. minutě nečekaně vyrovnal Unai López. Od blamáže zachránil Katalánce v předposlední minutě z penalty opět Messi.

"Věděli jsme, že to bude komplikované utkání. Kontrolovali jsme hru, ale po Lize mistrů nám chybělo sebevědomí, i po brzké brance," řekl novinářům Enrique. "Situace je taková, jaká je. Rozumím kritice na mou adresu po těžkém duelu v Paříži," doplnil bývalý španělský reprezentant k negativním reakcím publika.

Z hráčů byl nejčastějším terčem kritiky portugalský záložník Gomes, mistr Evropy, který po letním příchodu z Valencie zatím v Barceloně nepřesvědčil.

"Tomuhle prostě nerozumím. Pískot na hráče z vlastního týmu nedává smysl, i když každý má právo na svůj názor," prohlásil Enrique. "Situace s Andrém mě hodně mrzí. Hráči teď víc potřebují lásku a podporu fanoušků než pískot," dodal.

Šestačtyřicetiletý kouč od roku 2014 dovedl Barcelonu k osmi trofejím včetně dvou španělských titulů a triumfu v Lize mistrů. V této sezoně ale Enriqueho svěřenci v La Lize zaostávají za úhlavním rivalem Realem Madrid a v LM jsou na pokraji vyřazení.

Alespoň v domácím poháru se obhájci dostali do finále a v květnu budou hrát o trofej s Alavésem. "Neztratili jsme důvěru v sebe ani v trenéra. Myslím, že se z posledních zápasů oklepeme a vrátí se naše vítězná mentalita. Nic není ztraceno," konstatoval kapitán Barcelony Andrés Iniesta.

"V následujícím týdnu musíme dobít baterky a trochu se oprostit od Paříže. Máme před sebou stále hodně práce a musíme v sebe věřit. O tomto týmu absolutně nepochybuji," dodal dvaatřicetiletý záložník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články