Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barák potvrdil skvělou bilanci i proti Ázerbájdžánu. Není to normální, usmíval se

Čtyřikrát nastoupil za národní tým, čtyřikrát se radoval z gólu. Antonín Barák tuto skvělou bilanci potvrdil i v kvalifikaci mistrovství světa na půdě Ázerbájdžánu, kde dokonce přesným zásahem zajistil českému výběru výhru 2:1. Dvaadvacetiletý fotbalista po střetnutí přiznal, že bilance pro něj není úplně typická.

Antonín Barák (vpravo) se raduje z gólu v národním týmu
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

"Je to trochu o štěstí, protože proti San Marinu i v Ázerbájdžánu jsem hrál na vysunutější pozici, takže se očekávalo, abych byl v takových číslech," řekl Barák. "Určitě to ale pro mě není normální bilance, protože moc gólů nedávám. Moc si vážím toho, že je to zrovna v reprezentaci," dodal.

"Cítil jsem se dobře i když jsem se chvíli hledal, protože jsem na téhle pozici dlouho nehrál," uvedl záložník Udine. "Když jsem dlouho neměl balon, tak mě to občas táhlo dozadu, abych si pro něj došel," prohlásil.

Český tým díky Barákově brance ukončil sérii tří zápasů bez vítězství, ale jako v celém průběhu kvalifikace se trápil v koncovce a spoustu šancí zahodil. "Potýkali jsme se s tím celou dobu. Dneska se zase ukázalo, že jsme hodně příležitostí spálili, a o to cennější je naše vítězství," uvedl.

"Všichni jsme také dělali nevynucené ztráty, ale bylo to zapříčiněné i vysokým tempem zápasu, který se hrál nahoru dolů," řekl Barák. "Jak síly ubývaly, tak přicházely chyby. I soupeř hrál velmi aktivně a kolikrát nás k těm chybám donutil," prohlásil.

Barák se prosadil hlavou v 66. minutě, kdy vrátil hostům vedení poté, co Ázerbájdžán vyrovnal z diskutabilní penalty. "To nás namotivovalo a povzbudilo. Cítil jsme křivdu, protože jsem myslel, že penalta nebyla. Ale nebyl jsem přímo u toho, tak to nechci hodnotit," poznamenal.

Před zápasem se také hodně řešila další budoucnost trenéra Karla Jarolíma, kterému končí smlouva a Fotbalová asociace ČR zatím nerozhodla, jestli využije opci na další kvalifikační cyklus. Podle Baráka však tým neřešil, jestli hraje i za trenéra. "Takhle to nebereme. Hráli jsme za český národ a reprezentaci. Tahle motivace je vždycky stejná," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články