Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Barák mění v rámci Itálie dres. Podle médií jde hostovat do Fiorentiny

Otázka budoucnosti Antonína Baráka je vyřešena. Český reprezentant podle italských médií končí v Hellasu Verona a odchází do Fiorentiny, kde sedmadvacetiletý záložník bude zatím na hostování s opcí na trvalý přestup.

Antonín Barák
zdroj: ČTK/PA/ autor: Davide Casentini

Podle Sky Sport Italia zaplatí Fiorentina za roční hostování 1,5 milionu eur (zhruba 37 milionů korun). Po splnění určitých podmínek se po konci sezony může hostování změnit v trvalý přestup, v tom případě by "fialky" doplatily dalších 8,5 milionu eur (asi 210 milionů korun). Ve hře jsou ještě dva miliony eur za případné bonusy. Hráč se podle novináře a specialisty na fotbalové přestupy Fabrizia Romana dohodl na podmínkách nového angažmá už před několika dny.

Pro příbramského odchovance půjde o čtvrté působiště v Itálii. Do Verony zamířil před dvěma lety z Udine a v dresu Hellasu zaznamenal v 68 soutěžních zápasech 18 branek a osm asistencí. Jedenáct ligových gólů dal v uplynulé vydařené sezoně. Dříve také hostoval v Lecce.

V reprezentaci má Barák bilanci 31 utkání a osmi gólů. Před rokem pomohl národnímu týmu k postupu do čtvrtfinále evropského šampionátu.

Někdejší hráč pražské Slavie, se kterou získal v ročníku 2016/17 mistrovský titul, si může poprvé v kariéře zahrát hlavní fázi evropského poháru. Fiorentina obsadila v minulé sezoně Serie A sedmou příčku a v play-off Evropské konferenční ligy čelí nizozemskému Twente, za který hraje další český reprezentant Václav Černý. Italský celek zvítězil v úvodním duelu doma 2:1, odveta je na programu ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články