Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Baník začal i s novými posilami, Petržela vyhlíží postup

Ostrava – Nejen kluby v nejvyšší domácí soutěži zahájily zimní přípravu. Zpátky do práce se vrátily i celky druhé ligy, mezi nimiž nechyběl ani ostravský Baník. Kouč druhého celku podzimní části Vlastimil Petržela na úvodním tréninku přivítal i tři nové posily, které by měly pomoci klubu zpět mezi elitu.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník zahájil přípravu na jaro v druhé lize i s novými posilami

Záložníci Robert Hrubý se Štefanem Pekárem a útočník Alexander Jakubov, to jsou jména, která po zimní přestávce přibyla na soupisce Baníku. Na první trénink společně s nimi dorazilo dalších čtrnáct hráčů do pole a tři brankáři.

"Jsem šťastný, že se nedělaly hostovačky. Tři hráči do pole, které jsme udělali, byli moje priorita. Jsem opravdu spokojen, že jsme je získali. Nevylučujeme ještě další změny, třeba i v případě, že by se někdo zranil," řekl spokojený kouč Petržela.

Na startu přípravy zkušenému trenérovi ještě pár jmen chybělo. Carlos De Azevedo se teprve vrátí z Brazílie a měl by se zapojit v dalších dnech. Šestice mladíků Denis Granečný, Ondřej Chvěja, Matěj Helešic, Dan Ožvolda, Dominik Smékal, Tomáš Freit pak absolvovala fyzické testy.

Baník s posílenou sestavou bude chtít v jarní části navázat na výkony z podzimu, po kterém je druhý s čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Olomouc a náskokem jednoho bodu na třetí Opavu, a vybojovat pozici pro návrat mezi elitu. "Mužstvo je nyní kvalitní a připraveno na boj o postup do první ligy. To je náš cíl, ale cesta bude ještě dlouhá," dodal Petržela.

Zdroj
ČT sport, ostravsky.denik.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články