Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Balotelli patří mezi pět nejlepších hráčů světa, tvrdí Mancini

Manchester - Trenérovi Robertu Mancinimu často dochází trpělivost s kontroverzním útočníkem Mariem Balotellim, protože má ale pro italského hráče s ghanskými kořeny slabost, v kariéře Balotellimu už mnohokrát pomohl. A když má Balotelli den, Mancinimu se na hřišti umí královsky odvděčit. Jako třeba v nedělním šlágru anglické ligy při derby na hřišti United, kde Balotelli úvodními dvěma trefami nasměroval svůj tým k šokující a drtivé výhře 6:1, po níž domácí trenér Alex Ferguson musel připustit, že takový debakl v kariéře nezažil.

Mario Balotelli
zdroj: isifa/EPA autor: Roger Parker

Mancini se nad výkonem svého jednadvacetiletého chráněnce jen rozplýval. "Pro mě je to hráč, který patří mezi nejlepších pět na světě," prohlásil Mancini po utkání. "Problém je v jeho věku. Je mladý a někdy možná může dělat chyby. Ale je to neuvěřitelný fotbalista. I za něj věřím, že přijde den, kdy kompletně změní své uvažování a zařadí se mezi absolutní špičku mezi tři nejlepší hráče k Messimu a Cristianu Ronaldovi," uvedl Mancini.

Italský kouč ví, jaký potenciál se v mladém rebelovi ukrývá. Už když bylo Balotellimu sedmnáct let, vytáhl jej Mancini do prvního týmu slavného Interu Milán. Loni v srpnu si ho jako velkou posilu přivedl i do Manchesteru City, ale Balotelli si za krátkou dobu stačil udělat v Anglii hodně nepřátel. Rvačka se spoluhráčem na tréninku, autonehoda, laxní přístup k zápasům nebo zbytečné vyloučení v jarním zápase Evropské ligy s Dynamem Kyjev, které "Citizens" stálo postup do čtvrtfinále. "Občas mě přivádí k šílenství," zoufal si Mancini.

Nebyl by to Balotelli, aby před nedělním očekávaným zápasem proti United zažil poklidnou a standardní přípravu na utkání. V noci z pátku na sobotu mu začal hořet dům, když s kamarády z balkónu nešikovně zapalovali ohňostroj. "Nevím, co se tam dělo, ale hlavní je, že jsou všichni v pořádku," reagoval Mancini. Ale v neděli na Old Trafford už byl Balotelli na trávníku k neudržení.

Mario Balotelli
zdroj: isifa/EPA autor: Roger Parker

Když dal vedoucí branku, vyhrnul si dres a na podvlékacím tílku odhalil nápis: "Proč vždycky já?" "Neviděl jsem to, ale to je prostě Mario. Chce se předvádět před našimi fanoušky, protože je bláznivý. Příště by si dres měl nechat na sobě. Ale bláznivý říkám v žertu. Miluju ho, protože to je skvělý chlapec," prohlásil Mancini po zápase, v němž Balotelli sehrál klíčovou úlohu. "V neděli hrál velmi dobře," řekl Mancini.

I díky forvardovi tmavé pleti se nyní tým City vyhřívá na vedoucí pozici v Premier League, United ztrácejí už pět bodů. "Jsem spokojený, protože ne mnoha týmům se podaří na Old Trafford zvítězit. Všiml jsem si, že Manchester za poslední měsíc ve třech ze čtyř domácích zápasů soupeřům nabídl mnoho šancí a my je dokázali využít. Ale je to jen jeden zápas, United jsou pořád o krok před námi. Změnit se to může, až pokud vyhrajeme titul," řekl Mancini.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články