Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Bahrajn se s trenérem Máčalou na MS nepodívá

Wellington - Český trenér Milan Máčala fotbalisty Bahrajnu k premiérovému postupu na mistrovství světa nedovedl. Jeho tým podlehl v odvetě asijsko-oceánské baráže ve Wellingtonu domácímu Novému Zélandu 0:1. První zápas skončil bez branek. Bahrajn dnes mohl v úvodu druhého poločasu vyrovnat z penalty, brankář Mark Paston však postupové naděje Bahrajnu definitivně pohřbil.

Nový Zéland si zahraje příští rok na mistrovství světa podruhé v historii. Poprvé startoval mezi fotbalovou elitou v roce 1982 ve Španělsku. Na turnaj v Jihoafrické republice poslal 83. tým světového žebříčku útočník Rory Fallon. Fotbalista, jenž hraje v Anglii druhou ligu za Plymouth Argyle, se trefil v poslední minutě prvního poločasu hlavou po rohovém kopu. Dal svůj druhý reprezentační gól v kariéře a nejdůležitější branku v životě.

Velkou šanci naklonit misky vah ve prospěch Bahrajnu měl v 51. minutě Sajíd Muhamed Adnan, ale jeho pokutový kop gólman vystihl. Brankář chytající australskou ligu za domácí klub Wellington Phoenix se stal hrdinou pro 35 tisíc fanoušků na stadionu ještě v nastaveném čase, kdy zneškodnil další velkou šanci Bahrajnu na vyrovnání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články