Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ba přestoupil z Newcastlu do Chelsea, Cole z Liverpoolu do West Hamu

Londýn - Demba Ba je hráčem Chelsea. Příchod 27letého senegalského útočníka z Newcastlu do Londýna stál Blues 7 milionů liber plus výdaje hráčovým agentům v podobné výši. Do hlavního města Velké Británie míří i Joe Cole, který podepsal smlouvu se svým prvním klubem - West Hamem. Tým Newcastlu pak posílí francouzský reprezentační krajní bek Mathieu Debuchy. Do Tottenhamu zase míří Lewis Holtby, Arsenal pustil na hostování do londýnského West Hamu marockého reprezentanta Marvána Šamacha.

Demba Ba v zápase proti Evertonu
zdroj: Getty Images autor: Stu Forster

"Je příjemné tady být. Jsem velmi šťastný a hrdý," uvedl Ba. "Když o vás má zájem vítěz Ligy mistrů, tak je rozhodnutí hodně snadné," doplnil sedmadvacetiletý hráč, který s Chelsea podepsal smlouvu na tři a půl roku. O autora 13 branek ve 20 zápasech letošního ročníku Premier League měly zájem i jiné kluby, avšak výkupní klauzuli a vysoké poplatky agentům zaplatil jen evropský šampion. V jeho dresu by se Ba mohl představit již ve víkendovém utkání 3. kola FA Cupu proti Southamptonu.

To bývalý hráč Chelsea a bývalé zázračné dítě anglického fotbalu Joe Cole se po nepovedeném angažmá v Liverpoolu a ročním hostování v Lille vrací do svého mateřského klubu - West Hamu. S Kladiváři podepsal smlouvu na rok a půl. "Pro mě je to skvělý přestup. Vracím se na místa, kde jsem se naučil hrát fotbal, a jsem rád, že jsem tady dostal další šanci," uvedl Cole.

Newcastle však přes odchod svého hvězdného útočníka posílil - do obrany přichází francouzský reprezentační bek Mathieu Debuchy. 27letého krajního obránce Lille Newcastle koupil za 5 milionů liber a na severu Anglie Debuchy podepsal kontrakt na pět a půl roku.

Holtby míří do Tottenhamu, Šamach zkusí štěstí ve West Hamu

Hráčem londýnského Tottenhamu bude od léta německý reprezentační záložník Lewis Holtby. Se současným zaměstnavatelem Schalke odmítl prodloužit smlouvu, která mu v červnu skončí, a tak do britské metropole zamíří jako volný hráč. Pro Holtbyho půjde o první zahraniční angažmá. Dosud má na kontě 97 zápasů Bundesligy v dresech Schalke, Bochumi a Mohuče. Během nich zaznamenal 15 branek a 19 asistencí.

Z Arsenalu se do konce sezony na hostování stěhuje do West Hamu marocký útočník Marván Šammach. Osmadvacetiletý hráč přišel do Arsenalu v roce 2010 jako volný hráč z Bordeaux. Po prvním vydařeném roce se však postupně vytratil ze sestavy a v této sezoně odehrál pouze jediný zápas. "Arsenal hraje na jediného útočníka, takže jsem se na hřiště nedostával. Věřím, že ve West Hamu na tom budu lépe," řekl Šammach. Celkem má na kontě 40 zápasů v Premier League a osm gólů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články