Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Atraktivní šlágr v Plzni rozhodl Pilař, Viktoria je nadále stoprocentní

Plzeň - Střídající záložník Václav Pilař se akrobatickým volejem z 69. minuty postaral o jediný gól utkání mezi Viktorií Plzeň a Sigmou Olomouc. V přímém souboji o první místo sledovali fanoušci ve Štruncových sadech velmi zajímavou podívanou s šancemi na obou stranách. Síť ovšem rozvlnili pouze domácí, zvítězili 1:0 a osamostatnili se v ligovém čele. 

Do plzeňské sestavy se po třízápasové pauze vrátil obránce Limberský, na lavičce už byli uzdravení brankář Kozáčik a záložník Pilař. Hanákům naopak chyběl nejlepší střelec loňské sezony Plšek. První příležitost si vypracovala Viktoria.

V 8. minutě vrátil Kopic míč pod sebe Krmenčíkovi, jenže reprezentační útočník zblízka přestřelil. Na druhé straně vyrazil Chorého hlavičku z rohu reflexivně Hruška. Proti střele Koláře se zase blýskl hostující gólman Buchta.

Oba týmy se v úvodní půlhodině poměrně snadno dostávaly do šancí, ale trápily se v koncovce. Chorý zakončil samostatný nájezd na Hrušku přízemní střelou vedle, prostor mezi tyčemi netrefil ani Krmenčík.

"Smíchaly se mi tam myšlenky. Nejdřív jsem si říkal, že si míč píchnu kolem Aleše Hrušky, protože byl na patách. Pak jsem ho chtěl lobnout a nakonec jsem udělal to nejhorší. Dal jsem to podél něho a ještě s rotací od brány," litoval zahozené příležitosti Chorý.

Na začátku druhého dějství se opět předvedl Buchta, když Hrošovského ránu vyrazil na roh. Viktoria pomalu přebírala režii zápasu, s olomouckou obranou si nicméně nevěděla rady. Po hodině hry se do zakončení prodral náhradník Pilař, ale i jeho střelu vytěsnil jistý Buchta.

V 69. minutě však aktivnější domácí otevřeli skóre. Zemanův centr propadl na zadní tyč k volnému Pilařovi, který se krásně položil do vzduchu a akrobaticky rozhodl. Osmadvacetiletý záložník oslavil svůj první soutěžní zápas v nové sezoně gólem.

"Bylo to v takové výšce, že mě napadlo se do míče položit. Byl to takový momentální nápad. Je to hezčí gól než do prázdné branky. Dalo se to i nedat, takže jsem rád, že jsem to takhle trefil," popsal Pilař.

Hanáci působili unaveným dojmem a na odpověď se už nezmohli. Těsně před koncem mohl plzeňskou výhru pojistit Řezník, ale branku přestřelil. Západočeši přesto porazili Olomouc v sedmém ligovém utkání po sobě.

3. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 69. Pilař. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Kotalík. ŽK: Čermák - Chorý, Jemelka, Kalvach. Diváci: 10 135.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda (46. Havel), Hájek, Limberský - Hrošovský, Živulič - Kopic (60. Pilař), Kolář, Zeman (83. Čermák) - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Olomouc: Buchta - Sladký (78. Obročník), Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (83. Manzia), Houska, Texl (72. Moulis), Kalvach, Falta - Chorý. Trenér: Jílek.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Bylo to naprosto vyrovnané utkání, doopravdy mohl vyhrát kdokoliv. My jsme možná měli v závěru víc štěstí, že se Venca Pilař trefil. Olomouc měla gólové příležitosti, my také. Asi naši diváci čekali, že to bude trošku jednodušší, ale já chci pochválit Olomouc, která tady odehrála velice dobré utkání, a my jsme horko těžko získali tři body. Jsem rád, že se nám to podařilo. Venca Pilař oživil hru, dal gól, co víc si můžeme přát. Jsem spokojený, že on i David Limberský, kteří marodili, ten zápas zvládli podle mého názoru výborně."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Dneska chyběla produktivita a efektivita. Nechtěli jsme tady hrát z bloku a někde čekat na soupeře, co vymyslí. Chtěli jsme hrát aktivně, což se nám docela dobře dařilo. Samozřejmě tam byly úseky hry, kdy nás Plzeň přitlačila, ale to na průběh zápasu nemělo vliv. Vypracovali jsme si na můj vkus poměrně dost šancí, vzhledem k tomu, že jsme hráli u prvního týmu, který má nejvyšší ambice. I z toho pohledu panuje spokojenost. Bohužel výsledek náš dobrý výkon kalí. Selhali jsme v efektivitě a soupeř to zkušeně potrestal jednou situací a zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články