Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Atlético po výhře drží čelo tabulky před Realem. Barcelona dala pět branek

Dramatický boj o první místo ve španělské lize pokračuje. V čele se i po 31. kole drží Atlético Madrid díky triumfu 2:0 nad Huescou. Odstup tří bodů má městský rival Real, který vyhrál 3:0 v Cádizu. O tři branky svého soupeře porazila i třetí Barcelona, jež zdolala Getafe 5:2. Nevzdává se ani čtvrtá Sevilla. Levante zdolala 1:0.

Fotbalisté Sevilly v soustředění
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Maria Jose Segovia

Real rozhodl o jasné výhře třemi trefami mezi 30. a 40. minutou. Dvakrát se prosadil Karim Benzema, který navíc třetí branku připravil Álvaru Odriozolovi.

První branku Atlética vstřelil na konci prvního poločasu Ángel Correa, který otřel svou střelu o jednoho z obránců a překonal brankáře Álvara Fernándeze. Druhý gól přidal v 81. minutě Yannick Carrasco.

Atlético mohlo vyhrát i vyšším rozdílem, ale brankář Fernández zlikvidoval deset střel, včetně dvou velkých šancí záložníka Saúla. Jeho slovinský protějšek Jan Oblak udržel patnácté čisté konto v sezoně.

Messi dovedl Barcelonu k sedmé výhře z posledních osmi zápasů. Katalánský velkoklub se vrátil před Sevillu na třetí místo. Argentinský fotbalista v závěru přenechal Antoineu Griezmannovi penaltu a odmítl možný hattrick.

Barcelona položila základ k vítězství již v prvním poločase, po kterém vedla 3:1. Getafe zápas zdramatizovalo v 69. minutě, kdy Enes Ünal proměnil penaltu. V závěru Barcelona drama odmítla, tři minuty před koncem se po rohu prosadil střídající stoper Ronald Araújo a v nastavení proměnil penaltu Griezmann.

Seville vystřelil výhru podruhé za sebou Júsuf En-Nesjrí, který dal v padesátém ligovém utkání za klub jednadvacátou branku - pouze Julio Baptista (31) a Carlos Bacca (24) měli ve stejném dresu lepší bilanci. Andaluský celek vyhrál venku podesáté v sezoně, čímž vyrovnal klubový rekord.

Celta Vigo v San Sebastianu vedla po hlavičce Huga Malla z 22. minuty 1:0, baskický klub ale ještě do poločasu skóre otočil. Na 1:1 vyrovnal po nápadité přihrávce Carlose Fernándeze Portu a vedoucí branku vstřelil z penalty Adnan Januzaj. Belgický záložník se prosadil poprvé od 18. října minulého roku.

Roberto Soldado dvěma góly přispěl k vítězství Granady nad posledním Eibarem 4:1. Zkušený španělský útočník zaznamenal dvě a více branek ve dvacátém zápase ve španělské nejvyšší soutěži v kariéře a zařadil se po bok Fernanda Torrese a Iaga Aspase. Granada, která minulý čtvrtek vypadla ve čtvrtfinále Evropské ligy s Manchesterem United, stále může myslet na účast v evropských pohárech i v příštím ročníku. Z osmého místa ztrácí na šestý Betis sedm bodů a má zápas k dobru.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:

Levante - FC Sevilla 0:1 (53. En-Nesjrí), Pamplona - Valencie 3:1 (13. Martínez Calvo, 32. Calleri, 67. Torres z pen. - 30. Gameiro), Betis Sevilla - Bilbao 0:0, Alavés - Villarreal 2:1 (17. Joselu, 80. Mendéz - 50. Alcácer), Elche - Valladolid 1:1 (22. Fidel - 86. Olaza), Cádiz - Real Madrid 0:3 (30. a 40. Benzema, 33. Odriozola), Atlético Madrid - Huesca 2:0 (39. A. Correa, 81. Carrasco), Granada - Eibar 4:1 (21. a 77. Soldado, 37. Puertas, 81. Kenedy – 64. Kike García), San Sebastian - Vigo 2:1 (25. Portugués, 39. Januzaj z pen. – 22. Mallo), FC Barcelona - Getafe 5:2 (8. a 34. Messi, 28. vlastní Šakla, 87. R. Araújo, 90.+3 Griezmann z pen. – 12. vlastní Lenglet, 69. Ünal z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články