Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Atlético Madrid zvládlo duel s Osasunou, Valladolid po letech pokořil Valencii

Atlético Madrid si poradilo s Osasunou Pamplona výsledkem 1:0. Zápas rozhodl ve druhé půli gólem střídající Saúl Ňíguez. Valladolid po čtrnácti letech zdolal Valencii, zatímco Real Madrid remizoval se San Sebastianem.

Antoine Griezmann v dresu Atlétika
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / 900/Cordon Press

Real Madrid čekal na domácím stadionu těžký soupeř v podobě San Sebastianu, který vyhrál posledních pět ligových utkání. To potvrdil i průběh utkání, "Bílý balet" se těžko dostával do šancí. V prvním poločase měl dvě Vinícius, při první však nemířil přesně a druhá skončila na gólmanu Remirovi.

V druhé půli měli šance i hosté, Courtois musel zasáhnout proti střele japonského záložníka Kuby. V 72. minutě přihrál Viníciusovi Benzema, brazilský útočník však ani napotřetí nedokázal gólmana Realu Sociedad překonat.

Atlético se do gólových příležitostí začalo dostávat až ve druhém dějství, Griezmannova individuální akce však brankou neskončila. V 72. minutě se ke střele zpoza vápna odhodlal domácí Moreno a Oblak musel tečovaný pokus vyrazit.

O dvě minuty později padl jediný gól utkání. De Paul přihrávkou z vlastní půle poslal Saúla do úniku a zkušený španělský záložník zakončil přesně na přední tyč. K vítěznému gólu stačilo Saúlovi pouze deset minut na hřišti.

Od roku 2009 čekal Valladolid na výhru nad Valencií, v nedělním zápase o ní rozhodl v poslední minutě základní hrací doby kanadský útočník Larin. Ten zužitkoval Machísův centr a střelou v pádu překonal Mamardašviliho. Valladolid zvítězil po pěti prohrách za sebou, ve kterých navíc nevstřelil ani jednu branku.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:

Almería - Espaňol 3:1 (21. Suárez, 61. Baptistao, 77. Portillo - 90.+3 Joselu), Cádiz - Mallorca 2:0 (10. Bongonda, 38. Fernández z pen.), Girona - FC Barcelona 0:1 (61. Pedri), FC Sevilla - Elche 3:0 (29. a 45.+4 Nasírí, 43. Acuňa), Getafe - Betis 0:1 (85. Iglesias z pen.), Valladolid - Valencie 1:0 (90. Larin), Pamplona - Atlético 0:1 (74. Saúl), Vigo - Bilbao 1:0 (71. Aspas), Real Madrid - San Sebastian 0:0, Villarreal - Vallecano 0:1 (70. Camello).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články