Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Pedri se stal opět barcelonským hrdinou, tentokrát rozhodl o vítězství v Gironě

Potřetí za sebou stačil Barceloně ke skalpu soupeře ve španělské lize jeden gól, podruhé se o něj postaral Pedri. V 19. kole rozvlnil dvacetiletý záložník síť v Gironě. Katalánský velkoklub proto zvýšil náskok v čele soutěže před Realem Madrid na šest bodů. "Bílý balet" má ovšem nedělní šlágr se třetím San Sebastianem k dobru.

Pedri (vpravo) oslavuje gól v Gironě
zdroj: REUTERS

Jedinou branku zápasu dal odchovanec FCB v 61. minutě, když z malého vápna dorazil do sítě Albův centr z levého křídla, který brankář Gazzaniga nedokázal vyrazit do bezpečí. "Barca" proto natáhla ligovou sérii bez nalezení přemožitele na devět utkání. Girona je v neúplné tabulce dvanáctá s odstupem čtyř bodů od sestupového pásma.

Fotbalisté Sevilly si na domácí půdě poradili s posledním Elche 3:0, dva góly dal Nasírí. Hosté v sezoně ještě nezvítězili.

Cádiz si doma poradil 2:0 s Mallorcou a doma už neprohrál poosmé v řadě. Hosté naopak potvrdili, že se jim na stadionech soupeřů v poslední době nedaří a potřetí za sebou venku prohráli bez vstřeleného gólu.

Betis Sevilla zvítězil na hřišti Getafe 1:0, když zápas rozhodl z penalty pět minut před koncem Iglesias. Nejlepší střelec týmu se s devíti góly dotáhl na Karima Benzemu na třetím místě tabulky střelců. Iglesias má v penaltách v La Lize stoprocetní úspěšnost, proměnil už patnáctou za sebou.

Španělská fotbalová liga – 19. kolo:

Almería – Espaňol Barcelona 3:1 (21. Suárez, 61. Baptistao, 77. Portillo – 90.+3 Joselu), Cádiz – Mallorca 2:0 (10. Bongonda, 38. Fernández z pen.), Girona – FC Barcelona 0:1 (61. Pedri), FC Sevilla - Elche 3:0 (29. a 45.+4 Nasírí, 43. Acuňa), Getafe - Betis Sevilla 0:1 (85. Iglesias z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články