Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ať se jim daří, ale ne proti nám, zní z obou týmů před derby pod Ještědem

Největší tahák šestadvacátého kola proti sobě svede kouče, kteří v minulé sezoně vedli Spartu, i brankáře, kteří spolu začínali v jednom týmu. Petr Rada tentokrát povede do boje Jablonec, s nímž báječně rozjel jarní část sezony, a proti němu se postaví David Holoubek, ten v zimě přebral Liberec. V jablonecké brance bude Vlastimil Hrubý a v liberecké Václav Hladký. "Ta rivalita je velká," přiznává Rada. Zápas můžete v neděli sledovat živě na ČT sport.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Osobně se oba koučové příliš neznají. "Akorát jsme se pozdravili na nějakém trenérském školení a pak jednou v Tipsport Cupu, kdy jsme hráli proti sobě, tak jsme si podali ruce," vzpomíná devětapadesátiletý Rada. "Je to mladý trenér, pro budoucnost, má sebevědomí i rozhled. Přeji mu, ať se mu daří," vzkázal mladšímu kolegovi a hned dodal: "Ale až budou hrát s jinými týmy – proti nám ať je pokorný." 

Holoubkovi je teprve sedmatřicet let a svého nedělního soka uznává. "Je to zkušený trenér, měl pod sebou spoustu týmů a je za ním vidět hodně práce. Teď to dokazuje i v Jablonci. Mám k němu velký respekt a těším se na setkání s ním," řekl s tím, že Radovi také přeje úspěchy. "Ale ne proti nám," dodává samozřejmě.  

Oba mají společné to, že k týmům přišli před jarní částí sezony. "Měli jsme to oba stejně těžké. Já možná ještě malinko ztížené tím, že mi odešli někteří stabilní hráči," vybavuje si Holoubek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Aktéři Podještědského derby se chystají do boje

V brankách obou týmů budou stát gólmani, kteří se dobře znají - oba začínali v Brně. "Venca je o pět let mladší, ale potkávali jsme se na tréninku. Když jsem odešel, on potom nastoupil jako jednička do áčka," vzpomíná na společné začátky s Václavem Hladkým jablonecký gólman Vlastimil Hrubý. Přiznává, že musí ještě zapracovat na hře nohama. Zatímco Hladký tvrdí: "Mojí předností je hra jeden na jednoho, rád hraju nohama i s klukama při tréninku."

Oba ale dodávají, že na sobě stále pracují. Libereckého brankáře čeká v Jablonci teprve první Podještědské derby. "Moc se na to těším," přiznává a už cítí kolem sebe tu rivalitu. Hrubý jen dodává: "Lidi tím žijí celý týden. Přejí si jen vítězství, když se prohraje, tak nám to dají najevo. Už to cítím i já, ale hrozně se těším."

Hladký vzkázal do Jablonce: "Nečeká je nic snadného. Všichni víme, o co hrajeme, půjdeme za vítězstvím. A Vlastovi přeju, ať se mu zápas povede a ať si ho oba užijeme."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články