Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

AS Řím se přiblížil Lize mistrů, Neapol vyhrála, AC Milán bude bez pohárů

Řím – V souboji o druhé místo v italské lize zajištující přímý postup do Ligy mistrů má nadále navrch AS Řím. Římský celek se na stříbrnou příčku vrátil díky výhře 2:1 na půdě Udine a má náskok jednoho bodu na městského rivala Lazio. Tři body ztrácí na Lazio Neapol, která zdolala Cesenu 3:2, a stále má šanci na postup do Ligy mistrů. Útočník Domenico Berardi rozhodl hattrickem o výhře Sassuola 3:2 nad AC Milán a svěřenci Filippa Inzaghiho porážkou definitivně ztratili šanci bojovat o evropské poháry.

Slavící fotbalisté AS Řím
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Cesena, která už má jistý sestup ze Serie A, v Neapoli vedla, v nastaveném čase první půle pak ještě Defrel vyrovnal na 2:2. Nakonec o zisku důležitých tří bodů rozhodl v 57. minutě po Hamšíkově přihrávce Mertens. Uspěl i další poražený semifinalista Evropské ligy. Fiorentina zvítězila nad poslední Parmou 3:0 a posunula se na páté místo.

To fotbalisté Cagliari se stali posledním sestupujícím týmem. Rozhodla o tom prohra 0:1 s Palermem. Český záložník Josef Hušbauer nebyl ani na lavičce poraženého celku.

Cagliari potřebovalo v posledních třech kolech získat plný počet bodů, aby mohlo uvažovat o setrvání v Serii A. O jeho domácí prohře s Palermem ale rozhodl už v deváté minutě Vázquez. Sardinský celek, který dvakrát trénoval také český trenér Zdeněk Zeman, působil v nejvyšší soutěži nepřetržitě od sezony 2004/05.

Bergamo se tak i přes prohru 1:4 s FC Janov zachránilo, hostům k výhře pomohl dvěma góly Falqué. Janov se posunul na páté místo, zajišťující účast v základní skupině Evropské ligy, o bod před Fiorentinu, jež má zápas k dobru.

AS Řím nezačal v utkání s Udine dobře, v 19. minutě se nechal snadno obrat o míč obránce Manolas a střelu Théréaua gólman De Sanctis vyrazil pouze k Pericovi, který poslal hosty do vedení. V závěru poločasu ale po Tottiho pasu vyrovnal nikým nehlídaný Nainggolan.

Rozhodující okamžik nastal v 65. minutě, kdy se po zmatku v obraně hostů dostal k míči Torosidis a překonal svého krajana Karnezise. Římané se snažili následně navýšit náskok, dvakrát však trefili pouze brankovou konstrukci.

Teprve dvacetiletý Berardi, který v Sassuolu hostuje z Juventusu Turín, zařídil týmu v duelu s AC Milán za 31 minut dvougólové vedení. Hosté se však zásluhou branek Bonaventury a Alexe vrátili do zápasu. Od 57. minuty milánský celek hrál právě bez vyloučeného Bonaventury a v přesilovce Berardi rozhodl o tříbodovém zisku pro Sassuolo.

Álvaro Morata z Juventusu slaví gól v duelu s Interem Milán
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

Člen italské reprezentace do 21 let se v této sezoně trefil již čtrnáctkrát. Do sítě AC Milán nastřílel Berardi hattrick už podruhé a je jediným hráčem v historii italské ligy, kterému se to podařilo.

Inter se dostal do vedení v deváté minutě zásluhou útočníka Maura Icardiho, který tečoval dalekonosný pokus Marcela Brozoviče. "Stará dáma" vývoj otočila brankou Claudia Marchisia z penalty a díky skákavému pokusu Álvara Moraty.

Milánský tým ztrácí na šestou příčku, která zajišťuje předkolo Evropské ligy, dva body. Možnost uniknout mu na větší rozdíl nevyužila janovská Sampdoria, když podlehla ve večerním utkání Laziu Řím 0:1.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:

Inter Milán - Juventus Turín 1:2 (9. Icardi - 42. Marchisio z pen., 83. Morata), Sampdoria Janov - Lazio Řím 0:1 (54. Gentiletti), Sassuolo - AC Milán 3:2 (13., 31. a 77. Berardi - 33. Bonaventura, 51. Alex), Bergamo - FC Janov 1:4 (18. Pinilla z pen. - 61. a 73. Falqué, 30. Pavoletti, 57. Bertolacci), Cagliari - Palermo 0:1 (9. Vázquez), FC Turín - Chievo 2:0 (51. a 69. López), Hellas Verona - Empoli 2:1 (24. Moras, 67. Sala - 6. Saponara), AS Řím - Udine 2:1 (45. Nainggolan, 65. Torosidis - 19. Perica). Fiorentina - Parma 3:0 (13. Rodríguez, 30. Gilardino, 56. Salah), Neapol - Cesena 3:2 (19. a 57. Mertens, 20. Gabbiadini - 15. a 45.+2 Defrel).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články