Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Arteta opět kritizoval VAR, tentokrát se mu nelíbil Součkův gól

Mikel Arteta, trenér fotbalistů Arsenalu, po čtvrteční porážce 0:2 v londýnském derby s West Hamem neskrýval rozčarování z dalšího sporného verdiktu videorozhodčího, který vedl k vítězné brance Tomáše Součka. Španělský kouč se ale zároveň nepustil do ostré kritiky sudích jako po nedávném duelu s Newcastlem a uvedl, že nehledě na gólovou situaci měl jeho tým utkání zvládnout.

Mikel Arteta
zdroj: ČTK / AP / David Klein

Souček ve 13. minutě zužitkoval přihrávku Jarroda Bowena před prázdnou bránu a jako teprve desátý hráč West Hamu vstřelil v éře Premier League 25 gólů. Rozhodčí u videa skoro pět minut zkoumal, zda míč před Bowenovou zpětnou nahrávkou nebyl v autu, sudí Michael Oliver nakonec gól uznal.

"Rozhodčí nám oznámil, že záběry nejsou průkazné a platí původní verdikt. Je velká škoda, že s veškerou technologií, kterou máme k dispozici, nejsme schopni určit, jestli byl míč za lajnou," řekl Arteta.

"Byl to zlomek vteřiny, prostě jsem do toho kopl nejrychleji, jak jsem mohl. Míč byl ve vzduchu, možná proto bylo pro rozhodčí těžké situaci posoudit. Já se jen snažil najít před bránou Toma nebo někoho dalšího, což se povedlo," řekl Bowen.

Arsenal podobnou situaci zažil už na začátku listopadu v Newcastlu, kdy přihrál od brankové čáry Joe Willock a míč dostal do sítě Anthony Gordon. Také tehdy sudí po dlouhém zkoumání gól uznal a Arteta po následné porážce 0:1 rozhodčí ostře zkritizoval.

"Bez ohledu na první gól jsme měli West Ham porazit, šancí jsme na to měli dost. Takový výsledek je pro nás velkým zklamáním," dodal jednačtyřicetiletý Španěl po první domácí porážce v sezoně, kterou stvrdil v 55. minutě hlavou proti svému bývalému klubu obránce Konstantinos Mavropanos.

Arsenal po 19. kole ztratil první příčku v tabulce, za vedoucím Liverpoolem zaostává o dva body. West Ham je šestý s 33 body, což je v polovině sezony Premier League pro kladiváře rekordní zisk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články