Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Arsenal znovu ve finále Ligového poháru neuspěl. Citizens mu nedali šanci

Novými šampiony anglického Ligového poháru se stali fotbalisté Manchesteru City, kteří trofej vyhráli popáté v historii. Ve finále ve Wembley porazili londýnský Arsenal jasně 3:0. Tři roky po sobě má trofej držitele z Manchesteru: v sezoně 2015/16 ji získali "Citizens" a v minulém ročníku rivalové z United.

Fotbalisté Manchesteru City se radují z triumfu v Ligovém poháru
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Arsenal, v jehož brance stál znovu David Ospina, měl první velkou šanci zápasu v osmé minutě, Aubameyang však gólmana Brava zblízka nepřekonal. O deset minut později se dostali do vedení svěřenci trenéra Pepa Guardioly, poté co Bravův výkop nezachytil stoper Mustafi, Agüero se dostal k míči a přeloboval Ospinu. Argentinský kanonýr se trefil v každém z posledních pěti soutěžních zápasů proti "Kanonýrům".

V průběhu zápasu musely oba týmy střídat kvůli zraněním. Už v prvním dějství se Arsenalu zranil bek Monreal a krátce po změně stran musel hřiště opustit záložník "Citizens" Fernandinho.

Londýnský klub se nemohl dostat do hry, v ofenzivě byli nadále aktivnější hráči Manchesteru a tlak zužitkovali k dalším dvěma trefám. V 58. minutě se jim povedl signál, po De Bruyneho rohovém kopu poslal Gündogan střílenou přihrávku Kompanymu a stoper změnil směr míče tak, že Ospina nemohl zareagovat.

O chvíli později neuhlídala defenziva Davida Silvu a španělský reprezentant definitivně rozhodl. "Kanonýři" ve Wembley inkasovali tři branky poprvé od října 1999, kdy prohráli v Lize mistrů 2:4 s Barcelonou.

Arsenal prohrál ve finále Ligového poháru pošesté, což se žádnému jinému týmu nestalo. Neúspěšný byl také v letech 1968, 1969, 1988, 2007 a 2011.

"Měli jsme první dobrou šanci, ale neproměnili jsme ji. Následně jsme udělali velkou chybu při jejich první brance, jinak jsme je ale v prvním poločase hlídali. V druhém poločase se nám vymanili, ale měli i štěstí, neboť druhý gól byl z ofsajdu. Ale Manchesteru City gratuluji, vyhrát si zasloužil," konstatoval trenér Arsenalu Arséne Wenger.

"Když prohrajete 0:3, musíte se samozřejmě zaměřit na lepší obranu, ale přesto si myslím, že jsme většinou bránili dobře. Avšak v určitých momentech jsme ztratili koncentraci, za což proti dobrým týmům platíte," dodal francouzský kouč.

"Tato trofej je pro Manchester City, ne pro mě. V prvním poločase jsme nehráli dobře, hodně jsme chybovali. Po změně stran jsme byli odvážnější," uvedl trenér vítězů Pep Guardiola.

Arsenal - Manchester City 0:3 (0:1)

Branky: 18. Agüero, 58. Kompany, 65. D. Silva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články