Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Arsenal remizoval na hřišti Swansea, Liverpool vyhrál díky ruce Suareze

Londýn – Chelsea i bez zraněného brankáře Petra Čecha nezaváhala a otočila nepříznivě se vyvíjející zápas třetího kola Anglického poháru se Southamptonem a po jasné venkovní výhře 5:1 si udržela šanci na obhajobu trofeje. Dvěma góly se v novém působišti uvedla páteční posila z Newcastlu Demba Ba. Jeho nedávný zaměstnavatel naopak selhal a podlehl druholigovému Brightonu. Zápas 3. kola si zopakuje Arsenal se Swansea, týmy spolu remizovali na Liberty Stadium 2:2. Liverpool se dlouho trápil s Mansfieldem, týmem z páté ligy, a nakonec vyhrál díky kontroverznímu gólu Suareze.

Spoluhráči gratulují Mosesovi k vítěznému gólu
zdroj: ČTK/AP

Arsenal od neuspokojivé remízy se Southamptonem udělal dvě změny v sestavě - místo Podolského nastoupil Giroud, Walcott se přesunul na pravý kraj zálohy a Ramsey nahradil Oxlade-Chamberlaina. Úvodních 45 minut odehrály oba týmy spíše opatrně, největší šanci v první půli si vypracoval velšský tým, stoper Kyle Bartley, který přišel do Swansea právě z Londýna, nastřelil hlavičkou jen břevno.

Gunners nastoupili do druhého poločasu lépe, první gól však zaznamenala Swansea - střídající Michu se znovu trefil proti Arsenalu po zhruba minutě na hřišti. Velšané však po vstřelené brance nedokázali udržet míč, hráli velice pasivně, a to svědčilo Arsenalu, který skóre otočil díky dvěma výborným trefám z kopačky střídajícího Podolského a voleje Kierana Gibbse. Gunners však znovu zastihla psychická zranitelnost a lapsy v obraně, díky nimž se po rohu skvěle trefil Danny Graham. Nathan Dyer ještě mohl zvrátit vítězství na stranu Swansea, ale trefil se jen do boční sítě.

Los 4. kola FA Cupu

Norwich - Luton
Oldham - Liverpool
Macclesfield - Wigan/Bournemouth
Derby - Blackburn
Hull/Leyton Orient - Barnsley
Middlesbrough - Aldershot
Millwall - Aston Villa
Leeds/Birmingham - Tottenham
Brighton - Swansea/Arsenal
Crystal Palace/Stoke - Manchester City
West Ham/Manchester United - Fulham/Blackpool
Southend/Brentford - Chelsea
Reading - Sheffield United
Huddersfield - Leicester
QPR/West Brom - Sheffield Wednesday/MK Dons
Bolton/Sunderland - Cheltenham/Everton

Liverpool vyhrál na hřišti Mansfieldu, zápas však poznamenal kontroverzní vítězný gól

Skvěle vstoupil do zápasu zvedající se Liverpool, když jeho nová posila Daniel Sturridge skóroval po asistenci Jonja Shelveyho již po sedmi minutách. Reds, kterým se postavil Mansfield Town, tým z páté ligy, měli první poločas pod kontrolou, do druhé půle však domácí vstoupili výrazně lépe.

Mansfield si vypracoval několik vyložených šancí na vyrovnání, nakonec však výhru pojistil střídající Luis Suarez. Jeho branka na 0:2 však byla velmi kontroverzní - odražený míč si totiž uruguayský útočník možná zpracoval úmyslně rukou a dovedl jej díky tomu do brány. Suarezův gól byl pro Liverpool nakonec vítězný, Mansfield totiž ještě jedenáct minut před koncem snížil na 1:2. Nakonec si však trpaslík opakovaný zápas nevybojoval, tým z Merseyside nakonec vítězství ubránil a postoupil tak do 4. kola, kde se střetne s Oldhamem.

Chelsea vypráskala Southampton 5:1, Ba se při premiéře blýskl dvěma góly

Londýnský soupeř Sparty Praha v druhém kole Evropské ligy nezačal na půdě nováčka Premier League dobře, když v 22. minutě přehodil Čechova náhradníka Rosse Turnbulla útočník Southamptonu Jay Rodriguez.

Chelsea vyrovnala deset minut před přestávkou, když tečovanou přihrávku Juana Maty zblízka dorazil do branky Ba. Senegalský debutant se tak odvděčil trenérovi Rafaelu Benítezovi za šanci v základní sestavě na úkor Španěla Fernanda Torrese. V nastavení prvního poločasu pak přesnou střelou k tyči dokonal obrat Nigerijec Victor Moses.

Hostům se povedl i vstup do druhého poločasu. Sedm minut po změně stran si Mata pohrál se soupeřem a nadýchaným centrem vyzval ke skórování hlavičkujícího srbského beka Branislava Ivanoviče. Po hodině hry přidal zblízka svůj druhý zásah Ba a osm minut před koncem uzavřel skóre pátým gólem z penalty střídající Frank Lampard. Zkušený záložník se svým 193. gólem za Chelsea dotáhl na druhého nejlepšího střelce v historii klubu Kerryho Dixona. Vedoucí Bobby Tambling nastřílel za londýnský celek 202 branek.

United zachránil v nastavení van Persie

Manchester United byl v utkání s West Hamem blízko vyřazení, když po dvou identických gólech - centrech navrátivšího se Joea Colea a hlavičkách Jamese Collinse - prohrával dlouho 2:1. "Rudé ďábly" přitom v Londýně poslal do vedení v 23. minutě záložník Tom Cleverley, domácí West Ham záhy snížil právě díky Collinsovi. Velšský obránce pak v 59. minutě druhou hlavičkou otočil stav zápasu.

West Ham mohl vedení těsně před koncem zápasu i pojistit, míč do branky však nedokázal dorazit Carlton Cole. Hrozbu vyřazení vedoucího celku Premier League odvrátil až v závěru svou dvacátou soutěžní brankou v sezoně Van Persie, jenž začal utkání na lavičce, po skvělé nahrávce Ryana Giggse.

Vydra s Pudilem na City nestačili

Druholigový Watford s českými hráči Danielem Pudilem a Matějem Vydrou nepřekvapil favorizovaný Manchester City a na jeho stadionu prohrál 0:3. Úřadujícího anglického mistra poslal do vedení v 25. minutě z povedeného trestného kopu Argentinec Carlos Tévez. Minutu před přestávkou pojistil vedení přesnou hlavičkou záložník Gareth Barry a v první minutě nastaveného času přidal třetí branku střídající mladík Marcos Lopes.

Vedle Southamptonu nepostoupil do čtvrtého kola FA Cupu ani další prvoligový zástupce Newcastle, který podlehl Brightonu z druhé nejvyšší soutěže na jeho stadionu 0:2. Remizující týmy čeká opakovaný zápas.

3. kolo Anglického poháru:

Brighton (II.liga) - Newcastle 2:0
Aston Villa - Ipswich (II.)
2:1, Bolton (II.) - Sunderland 2:2
Crawley (III.) - Reading 1:3
Crystal Palace (II.) - Stoke 0:0
Fulham - Blackpool (II.) 1:1
Manchester City - Watford (II.) 3:0
Peterborough (II.) - Norwich 0:3
QPR - West Bromwich 1:1
Southampton - Chelsea 1:5
Tottenham - Coventry (III.) 3:0
Wigan - Bournemouth (III.) 1:1

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články