Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kvalifikace na EURO mužů U21 2025

Arsenal narazil na Fulham a do čela anglické tabulky nejde

Arsenal nevyužil svou šanci zakončit kalendářní rok na prvním místě tabulky anglické ligy a po prohře 1:2 v silvestrovském londýnském derby na hřišti Fulhamu zůstal čtvrtý. Na rozdíl bodu se k němu navíc dotáhl pátý Tottenham, který zvítězil 3:1 nad Bournemouthem.

Fotbalisté Arsenalu
zdroj: Reuters

Arsenal chtěl napravit tři dny starou porážku v jiném derby s West Hamem a už v 5. minutě se dostal do vedení, když Bukayo Saka dorazil zblízka míč za záda bývalého gólmana Arsenalu Bernarda Lena.

Po necelé půlhodině hry ale Raúl Jiménez zakončil rychlý protiútok a svým čtvrtým gólem ve čtyřech zápasech srovnal. V 69. minutě otočil skóre tvrdou ranou z malého vápna po rohu Bobby De Cordova-Reid. Fulham v hustém dešti zvítězil po třech zápasech bez bodu a vstřelené branky a posunul se na 13. místo tabulky. Arsenal porazil po 11 zápasech.

Svěřenci trenéra Mikaela Artety, kteří ještě před Vánoci vedli tabulku, získali pouze bod ze tří posledních zápasů a ztrácejí dva body na první Liverpool a druhou Aston Villu. Třetí je díky lepšímu skóre Manchester City, jenž má stejně jako Liverpool oproti Arsenalu zápas k dobru.

O další bod zpět je pátý Tottenham, který na čtvrteční prohru v Brightonu zareagoval vítězstvím 3:1 nad dvanáctým Bournemouthem. Spurs si připsali čtvrtou výhru z pěti utkání.

Anglická fotbalová liga – 20. kolo:

Fulham  Arsenal 2:1 (29. Jiménez, 60. Decordova-Reid –⁠ 5. Saka), Tottenham – Bournemouth 3:1 (9. Sarr, 71. Son Hung-min, 80. Richarlison –⁠ 84. Scott).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články