Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Arsenal, Atlético, Marseille, Salcburk. Kdo si zahraje pohárové finále?

Londýnský Arsenal v prvním utkání neproměnil dlouhou početní výhodu a na vlastním hřišti uhrál jen remízu 1:1. V odvetě semifinále Evropské ligy se tak větší šance přikládají Atléticu Madrid. Ve druhém utkání bude Olympique Marseille v Salcburku hájit vítězství 2:0. Přímý přenos utkání Atlético Madrid – Arsenal sledujte od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost fotbalistů Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Arsenal minulý týden dostal velkou příležitost uhrát dobrý výsledek, ale nabídnutou šanci trestuhodně zahodil. Atlético totiž už v desáté minutě přišlo po druhé žluté kartě o obránce Vrsaljka a chvíli nato byl na tribunu vykázán i hostující trenér Simeone. Londýnský celek se pak sice ujal vedení, ale další gól nepřidal a v závěru ho vyrovnáním potrestal Griezmann.

"Když hrajete špatně a prohrajete, tak je to v pořádku. Ale nejhorší je, když výsledek neodpovídá výkonu. Tým se z toho pak těžko dostává," řekl v rozhovoru trenér Arsene Wenger. "Na druhou stranu víme, že k postupu musíme dát alespoň jeden gól. A v prvním zápase jsme se přesvědčili, že jejich obranu dokážeme překonat," dodal.

Francouzského kouče ve čtvrtek čeká jubilejní 250. utkání v evropských pohárech a pokud Arsenal nepostoupí do finále v Lyonu, bude také jeho posledním na lavičce Arsenalu. Wenger totiž před dvěma týdny oznámil, že z londýnského klubu po sezoně po dlouhých 22 letech odejde.

"Úkol Arsenalu je jasný, chtějí Wengerovi připravit pěknou rozlučku, ale my také chceme postoupit, abychom ukázali, že stále patříme mezi nejlepší týmy v Evropě," prohlásil obránce Atlética Thomas Partey. "Myslím, že vyloučení v prvním zápase bylo přísné, ale zase se ukázalo, že Simeone má neuvěřitelný instinkt. Den před zápasem jsme totiž trénovali hru v deseti proti jedenácti, protože tušil, že bychom mohli dostat červenou kartu," dodal.

Ve druhém utkání je blízko prvního evropského finále od roku 2004 Olympique Marseille, který si do Salcburku přiveze dvoubrankový náskok. Bez šance ale není ani rakouský celek, protože v probíhajícím ročníku EL dokázal doma už třikrát vyhrát o tři nebo více branek. Oba celky se také potkaly v základní skupině, kde Salcburk vyhrál 1:0 a venku remizoval 0:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Arsenal - Atlético Madrid
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články