Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Arménie má nyní lepší pozici, myslí si Dovalil

Uherské Hradiště - Zklamání po remíze 1:1 s Arménií v kvalifikaci o mistrovství Evropy bylo patrné po zápase nejen z českých fotbalových reprezentantů do 21 let, ale i z jejich trenéra Jakuba Dovalila. Ten sice varoval své svěřence před silou soupeře, připravovaný scénář vstřelit po tlaku hned v prvním poločase vedoucí branku ale jeho svěřenci nenaplnili. Naopak museli dotahovat jednobrankový náskok soupeře. "Dnes není fotbalových trpaslíků, což předvedla i Arménie. Remíza v domácím prostředí je ztrátou. Ale ještě nás čeká hodně zápasů ve skupině," poznamenal Dovalil.

Ilustrační foto

Podle něj by měli čeští fotbalisté získat zpět ztracené body ve Walesu. "Těžko říci, kdo bude favoritem skupiny. Zatím žádného nevidím. Nejlepší výchozí pozici má nyní Arménie," odhaduje Dovalil kvality protivníků.

Kouč přiznal, že se Arménie představila jako kvalitní tým. "Chtěli jsme soupeře napadat v jeho obranném pásmu, což se nám místy dařilo. Měli jsme i dostatek šancí k tomu, abychom utkání zvládli. Něco pochytal brankář, a protivník nás potrestal z brejku. Podařilo se nám sice vyrovnat, ale vítězný gól jsme už nedali. Mrzí mě i dvě žluté karty, které obdrželi naši obránci v posledních pěti minutách," dodal kouč.

Arméni hrozili nebezpečnými brejky, v prvním poločase z nich mohli dvakrát skórovat. "Přitom jsme se na podobnou taktiku připravovali a trenér nás před protiútoky soupeře varoval. Nedali jsme si na ně pozor, chybělo nám štěstíčko. Ale naše hra nebyla dobrá. Přitom Arméni nemohli hrát útočně. Nedařilo se nám vstřelit první branku," analyzoval středopolař italského Udine Matěj Vydra příčiny nezdaru.  

Střelec jediné české branky Vladimír Darida si myslí, že český tým měl zápas rozhodnout hned na začátku. "Měli jsme nějaké šance. Pokud bychom vstřelili první branku, tak by asi výsledek dopadl jinak. Soupeř hrál dobře v obraně, těžko jsme se prosazovali," řekl středopolař Viktorie Plzeň.

Benjamínkem českého týmu byl teprve osmnáctiletý stoper Tomáš Kalas, který měl v reprezentační jednadvacítce premiéru. "Věděli jsme, že Arménie bude jeden z nejtěžších soupeřů ve skupině. Podle toho byla i příprava. Ale nedokázali jsme kromě rohových kopů nic vytvořit," viděl příčiny nezdaru Kalas, podle nějž tým hodně sráželo, že se nedařilo dlouho vstřelit branku. "Soupeř se snažil jen prostrkávat míče. Podobně hrál i proti Černé Hoře. Nic jiného ani zkoušet nemohli," popsal stoper Chelsea hostující v Arnhemu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články