Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Leicester zaváhal s Arsenalem, City pokračuje v jízdě. Liverpool po čtyřech prohrách zabral

Manchester City dál pevně míří za titulem v Premier League. Tentokrát si poradil v 26. kole s West Hamem těsně 2:1, když vítěznou branku obstaral obránce John Stones v 68. minutě. Hráči City se radovali v anglické lize počtrnácté v řadě a před konkurenty mají na čele tabulky už dvanáctibodový náskok. Druhý Manchester United totiž remizoval s Chelsea 0:0 a Leicester nestačil na Arsenal, kterému podlehl 1:3. Po čtyřech prohrách se probral Liverpool, který v Sheffieldu zvítězil 2:0.

Utkání Chelsea - Manchester United
zdroj: ČTK/PA autor: Ian Walton

Po duelu s West Hamem, za který nastoupili čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, protáhli fotbalisté Manchesteru City vítěznou sérii napříč všemi soutěžemi už na 20 zápasů.

"Citizens" se ujali vedení po půlhodině hry, kdy centr z úhlu hlavou usměrnil stoper Rúben Dias. "Kladiváři" srovnali ještě před přestávkou. Na gólové akci se podílel i Coufal, jenž po pravé straně zahájil útok a naservíroval míč do vápna Jessemu Lingardovi, který míč prodloužil pro Michaila Antonia. Anglický útočník se trefil stejně jako v prvním vzájemném ligovém duelu v sezoně, což se mu proti City povedlo jako prvnímu hráči od sezony 1995/1996.

Vicemistrovský celek po přestávce na soupeře zatlačil a v 68. minutě se po rychlé kombinaci prosadil i druhý střední obránce týmu Pepa Guardioly John Stones.

Opatrný souboj Chelsea s Manchesterem United nabídl jen několik šancí. Střelu domácího Hakíma Zijacha zlikvidoval gólman David de Gea, jeho protějšek Édouard Mendy zase vychytal Scotta McTominaye. Další záložník "Rudých ďáblů" Fred těsně minul branku.

Londýnský tým neprohrál ani devátý soutěžní duel pod trenérem Thomasem Tuchelem, ale v domácí soutěži podruhé za sebou remizoval. United uhráli nerozhodný výsledek ve třetím z posledních čtyř kol.

Liverpool měl už v prvním poločase převahu a šance, ale Sheffield držel brankář Aaron Ramsdale. Odpor outsidera zlomil až tři minuty po přestávce Curtis Jones tvrdou ranou. V 64. minutě si dal vlastní gól domácí Kean Bryan po střele Roberta Firmina. Pro "Reds" to byla jubilejní 7000. branka v anglické nejvyšší soutěži, tuto hranici předtím dokázal překonat pouze Everton. Druhý tým z Liverpoolu zatím nastřílel 7108 ligových gólů.

"Lišky" nestačily po Slavii ani na Arsenal

Leicesteru se totiž nepovedl reparát za čtvrteční nečekanou domácí porážku 0:2 s pražskou Slavií a vyřazení z Evropské ligy. "Lišky" opět na vlastním stadionu podlehly Arsenalu 1:3 a v tabulce jsou dál na třetím místě.

Leicester přitom začal dobře a už v šesté minutě otevřel skóre Youri Tielemans. Pak ale převzal iniciativu londýnský tým. Ve 39. minutě po Willianově standardní situaci srovnal hlavou David Luiz a v nastavení první půle dokonal obrat Alexandre Lacazette z penalty. Krátce po změně stran ještě Nicolas Pépé přidal třetí gól Arsenalu snadnou střelou do prázdné branky. "Kanonýři" jsou desátí.

Gareth Bale skóruje proti Burnley
zdroj: ČTK/PA autor: Matthew Childs

Bale se připomněl dvěma góly

Tottenham deklasoval 4:0 Burnley, za které od začátku hrál český útočník Matěj Vydra. Domácí Gareth Bale se blýskl dvěma góly a asistencí, další branky londýnského mužstva přidali Harry Kane a Lucas Moura. Spurs v Premier League naplno bodovali po dvou porážkách za sebou a jsou osmí, Burnley patří patnáctá příčka.

Fotbalisté Evertonu díky brance Richarlisona porazili 1:0 Southampton a v anglické lize se posunuli na sedmé místo. Liverpoolský celek na domácím stadionu vyhrál po pěti zápasech a od pohárových příček ho se zápasem k dobru dělí jediný bod.

Richarlison se prosadil už v deváté minutě. Brazilský útočník skóroval potřetí za sebou a v posledních pěti soutěžních utkáních zaznamenal pátou branku. Everton podruhé za sebou udržel čisté konto, když navázal na vítězství 2:0 v derby nad obhájcem titulu Liverpoolem. Southampton v posledních devíti kolech získal jen bod a je čtrnáctý.

Předposlední West Bromwich porazil Brighton 1:0 poté, co soupeř neproměnil dva pokutové kopy a jeden gól mu odvolal videorozhodčí. Už v 11. minutě skóroval kapitán Kyle Bartley hlavou po rohu a pak přišly smolné momenty hostů.

V 19. minutě nejprve Pascal Gross pohrdl penaltou, kterou nasměroval do břevna. O chvíli později z rychle rozehraného volného přímého kopu dal gól kapitán Lewis Dunk, zasáhl ale VAR. Trápení "racků" podtrhl po změně stran Danny Welbeck, když z druhého pokutového kopu trefil jen tyč.

Leeds prohrál doma s Aston Villou 0:1. V defenzivě druhý nejhorší tým tabulky kapituloval už po pěti minutách hry, kdy se prosadil Anwar El Ghazi.

Ani ve dvanáctém vzájemném duelu Newcastlu a Wolverhamptonu v Premier League neudržel jeden z týmů čisté konto. Při remíze 1:1 padly branky až po změně stran. V 52. minutě nejprve otevřel skóre sváteční střelec a kapitán "Strak" Jamaal Lascelles. V 73. minutě vyrovnal Rúben Neves.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Manchester City - West Ham United 2:1 (30. Dias, 68. Stones - 43. Antonio), West Bromwich - Brighton 1:0 (11. Bartley), Leeds - Aston Villa 0:1 (5. El Ghazi), Newcastle - Wolverhampton 1:1 (52. Lascelles - 73. Neves), Crystal Palace - Fulham 0:0, Leicester - Arsenal 1:3 (6. Tielemans - 39. Luiz, 45.+2 Lacazette z pen., 52. Pépé), Tottenham - Burnley 4:0 (2. a 55. Bale, 15. Kane, 31. Lucas Moura), Chelsea - Manchester United 0:0, Sheffield United - Liverpool 0:2 (48. Jones, 64. vlastní Bryan), Everton - Southampton 1:0 (9. Richarlison).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články