Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Agüero si zahrál na Panenku a pohořel. "Byl to špatný nápad," omlouval se

Mohl zdvojnásobit náskok Manchesteru City v ligovém šlágru s Chelsea a zároveň pomoci k definitivní jistotě zisku mistrovského titulu. Sergio Agüero však v závěru prvního poločasu zahodil pokutový kop a soupeř po změně stran dvěma brankami otočil skóre. Argentinský ostrostřelec se po utkání omlouval a "panenkovský" pokus označil za špatný nápad.

Brankář Edouard Mendy chytá penaltu Sergia Agüera
zdroj: REUTERS

"Chtěl bych se omluvit spoluhráčům, realizačnímu týmu a fanouškům za neproměněnou penaltu. Byl to špatný nápad, nesu za něj plnou zodpovědnost," napsal nejlepší střelec v historii klubu na Twitteru.

Trenér Pep Guardiola se svého svěřence zastal. "Kdyby dal gól, tak ho budou všichni chválit, že je génius," citoval server BBC kouče City, které vede anglickou ligu o 13 bodů, a pokud druhý Manchester United v neděli prohraje s Aston Villou, může slavit titul.

"Když jdou hráči na penaltu, říkám jim, ať si vyberou jedno řešení. Panenka, vlevo, vpravo, prostě cokoliv, ale ať se toho drží. On si věřil a nedal, to se stane."

"Nemá cenu kvůli tomu řešit, co všechno Sergio za dobu svého působení udělal," připomněl Guardiola skutečnost, že Agüero po sezoně po deseti letech z klubu, kterému pomohl ke čtyřem titulům, odejde.

Chelsea si díky vítězství upevnila třetí místo v tabulce a po úspěchu v dubnovém semifinále Anglického poháru zdolala City podruhé v rozmezí tří týdnů. Obě mužstva se navíc 29. května střetnou opět, tentokrát v Istanbulu ve finále Ligy mistrů.

"Tento výsledek nebude mít na finále Champions League vliv. Je to výjimečné utkání a nelze předem určit, co se stane. Bezesporu dojde k řadě změn, ale do Turecka odletíme s vědomím, že jsme schopni Manchester City porazit," konstatoval trenér "Blues" Thomas Tuchel.    

Zdroj
BBC, Sky Sports, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články