Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Agüero dvěma góly sestřelil Bournemouth. Liverpool přejel Arsenal, United i Spurs nečekaně padli

Tři zápasy, tři výhry. Fotbalisté Liverpoolu zatím mají vstup do anglické ligy dominantní. Potvrdili to i v zápase s Arsenalem, který porazili bez větších problémů 3:1. Jejich hlavní konkurent v boji o titul Manchester City nezaváhal a porazil Bournemouth 3:1, dvakrát se prosadil Sergio Agüero. Ve druhém nedělním duelu však přišlo překvapení, když bezzubý Tottenham nestačil 0:1 na Newcastle. Také Manchester United nečekaně před vlastními fanoušky prohrál s Crystale Palace. První triumf pod trenérem Frankem Lampardem slavila Chelsea, jež zvítězila v Norwichi 3:2. 

Sergio Agüero slaví dvougólový duel proti Bournemouthu
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Skóre zápasu mezi Citizens a domácím Bournemouthem otevřel Agüero a dvě minuty před přestávkou přidal druhou branku Sterling, jenž se v pořadí střelců s pěti zasáhy dotáhl na vedoucího Teemu Pukkiho z Norwiche. Bournemouth sice dokázal v nastavení prvního poločasu snížit, ale Agüero si po přestávce připsal čtvrtý zásah v sezoně a bylo rozhodnuto.

Manchester City díky vítězství udržel neporazitelnost a na vedoucí Liverpool, který jako jediný ještě neztratil ani bod, má na druhém místě tabulky manko dva body. Bournemouth, který s úřadujícím šampionem prohrál už podeváté za sebou, utrpěl první porážku v sezoně a je desátý.

Stejně bodů má po třech zápasech i Tottenham. Finalista Ligy mistrů sice v minulém kole remizoval s Manchesterem City, ale domácí duel s Newcastlem nezvládl. Jediný gól zápasu dala v prvním poločase nejdražší posila v historii Newcastlu Brazilec Joelinton. Spurs pak marně obléhali branku Magpies, ale vyložené šance si nevypracovali.

Bernd Leno z Arsenalu tahá míč ze sítě po gólu Mohameda Salaha z Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Liverpool doma přivítal Arsenal v souboji celků, které jako jediné v prvních dvou kolech neztratily bod. Skóre těsně před přestávkou otevřel Joel Matip a po pauze se dvakrát trefil Mohamed Salah, když nejprve z penalty potrestal hloupý zákrok Davida Luize a pak zakončil rychlý brejk. Za hosty v závěru pouze snížil Lucas Torreira. Liverpool si připsal dvanáctou ligovou výhru za sebou a stanovil nový klubový rekord.

Manchester United měl celý zápas převahu, ale góly dávali hosté. Londýnský celek poslal do vedení v 32. minutě Jordan Ayew. Po přestávce sice kopali domácí penaltu, ale Marcus Rashford trefil pouze tyč. United tak nevyužili pokutový kop už ve druhém utkání po sobě.

"Dva zápasy, dvě zahozené penalty. Ale i to k fotbalu patří. Důležité je být v situacích, ze kterých můžou být penalty, a čím víc jich bude, tím dřív je začneme dávat," řekl kouč United Ole Gunnar Solskjaer. "Myslel jsem si, že po přestávce jsme se vzpamatovali, ale selhali jsme v zakončení," dodal.

United srovnali v 89. minutě díky Danielu Jamesovi, jenže ve třetí minutě nastavení skóroval Patrick van Aanholt a Crystal Palace nad United vyhrál poprvé od roku 1991. "S poslední pětiminutovkou jsme si měli poradit lépe. Bránili jsme špatně a byli jsme za to potrestáni," uvedl Solskjaer.

Tammy Abraham slaví se spoluhráči z Chelsea vstřelenou branku
zdroj: REUTERS autor: Chris Radburn

Chelsea, která dosud v anglické lize prohrála 0:4 s Manchesterem United, remizovala 1:1 s Leicesterem a v Superpoháru UEFA po remíze 2:2 podlehla Liverpoolu v penaltovém rozstřelu, se v Norwichi ujala vedení už ve třetí minutě díky Abrahamovi.

Vzápětí ale vyrovnal Todd Cantwell a také na gól Masona Mounta našli domácí odpověď. Ve 30. minutě vyrovnal Pukki. Pět gólů v úvodních třech startech anglické ligy dal kromě finského útočníka už jen Pavel Pogrebňak v roce 2012. Potřetí se Chelsea ujala vedení zásluhou Abrahama v 68. minutě, a když Ben Godfrey trefil jen břevno, udržel favorit těsné vítězství.

Aston Villu poslal do vedení Wesley. Ten se prosadil v 21. minutě po nádherné přihrávce, kterou mu do pokutového území adresoval záložník Jota, a tváří v tvář brankáři Pickfordovi nezaváhal.

Everton poprvé v novém ročníku inkasoval, a jelikož s nepříznivým stavem nedokázal nic udělat, tak i poprvé prohrál. V závěru pohrdl možností k vyrovnání střídající Walcott a v nastaveném čase pojistil vítězství birminghamského celku El Ghazi.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:

Aston Villa - Everton 2:0 (21. Wesley, 90.+5 El Ghazi), Norwich - Chelsea 2:3 (6. Cantwell, 30. Pukki - 3. a 58. Abraham, 17. Mount), Brighton - Southampton 0:2 (54. Djenepo, 90.+2 Redmond), Manchester United - Crystal Palace 1:2 (89. James - 32. Ayew, 90.+3 Van Aanholt), Sheffield United - Leicester 1:2 (62. McBurnie - 38. Vardy, 70. Barnes), Watford - West Ham United 1:3 (17. Gray - 64. a 73. Haller, 3. Noble z pen.), Bournemouth - Manchester City 1:3 (45.+3 Wilson - 15. a 64. Agüero, 43. Sterling), Tottenham - Newcastle 0:1 (27. Joelinton), Wolverhampton - Burnley 1:1 (90.+5 Jiménez z pen. - 13. Barnes).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články