Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

AC Milán získá z Realu Madrid kanonýra Huntelaara

Milán - Nizozemský fotbalista Klaas Jan Huntelaar se má ještě dnes stát posilou AC Milán. Přední italský celek se na přestupu produktivního útočníka dohodl s Realem Madrid. K uzavření přestupu zbývá jen zdravotní prohlídka a podpis smlouvy. Potvrdil to viceprezident AC Milán Adriano Galliani. "Máme dohodu s Realem. Chybí jen zdravotní prohlídka a podpis smlouvy s hráčem," uvedl Galliani. "Ještě dnes by mělo být vše uzavřeno," dodal.

Pětadvacetiletý útočník Huntelaar přišel do Realu v lednu z Ajaxu Amsterodam za 20 milionů eur jako druhá nejdražší posila v zimním přestupním období. Nedokázal se však natrvalo prosadit do sestavy Realu a především po razantním letním posilování, během nějž Real utratil 254 milionů eur, se rozhodl klub opustit.

Zájem o jeho služby měly především Stuttgart a Arsenal. Nakonec se však Nizozemec stane spoluhráčem českého reprezentanta Marka Jankulovského v AC Milán, který má v útoku dlouhodobě problémy a potřeboval k technickým hráčům typického zakončovatele. Podle španělského deníku Marca za něj Milán zaplatí 15 až 18 milionů eur (390 až 467 milionů korun).

Z Realu neodchází zřejmě poslední hráč

Nizozemský fotbalista je tak dalším hráčem, který uvolnil místo nově příchozím hvězdám v čele s Cristianem Ronaldem. Dosud kádr Realu opustili Javier Saviola, Javi Garcia, Daniel Parejo a Gabriel Heinze. Spekuluje se, že by je mohli následovat další Nizozemci Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben a Wesley Sneijder. Na odchodu je údajně i defenzivní záložník Mahamadou Diarra z Mali.

Huntelaar za Real odehrál po svém příchodu celkem 20 zápasů, v kterých vstřelil osm branek. Jen zčásti tak naplnil pověst kanonýra, kterou si přinesl z Ajaxu. Zde v 92 zápasech skóroval šestasedmdesátkrát, dalších 33 branek nastřílel během 46 duelů za Heerenveen. Na kontě má i 13 zásahů za nizozemskou reprezentaci, za kterou nastoupil v 23 utkáních.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články