Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

AC Milán trenéra měnit nebude, Allegri zůstává

Milán – Několikatýdenní spekulace jsou u konce. Trenér fotbalového klubu AC Milán zůstává italský trenér Massimiliano Allegri, jenž vede klub od roku 2010. Setrvání pětačtyřicetiletého po nedělní schůzce potvrdil prezident osmnáctinásobného italského mistra Silvio Berlusconi.

Massimiliano Allegri
zdroj: ISIFA

"Spolupráce s trenérem, která nebyla nikdy přerušena, pokračuje s důvěrou a naprostým oboustranným respektem," uvedl Berlusconi v prohlášení po jednání, kterého se zúčastnil i výkonný ředitel klubu Adriano Galliani.

O odchodu Allegriho se začalo spekulovat kvůli výkonům milánského gigantu v této sezóně. Tým, jenž během sezóny prošel velkými změnami, kdy odešly největší hvězdy Ibrahimovič a Thiago Silva, si totiž zajistil účast v kvalifikaci o Ligu mistrů až v posledním kole a Allegri začal být spojován s odchodem do konkurenčního AS Řím. Za pětačtyřicetiletého lodivoda se však postavili i vlastní fanoušci. 

"V otevřené a srdečné debatě jsme zhodnotili poslední sezonu a vyjasnili si některé věci. Dohodli jsme se na právech a povinnostech trenéra ke klubu i opačně. Mluvili jsme o tom, jakým stylem by měl Milán v příští sezoně hrát a nastavili pravidla pro přestupové období," dodal bývalý italský premiér Berlusconi.

Allegri se k AC Milán přidal v roce 2010 a hned v první sezóně s ním vyhrál titul.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články