Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

AC Milán si vyšlápl na Lazio, AS Řím podlehl Interu

Oba milánské kluby v 34. kole italské fotbalové ligy zvítězily nad svými římskými soupeři shodným výsledkem 2:0. AC Milán si poradil s Laziem v zápasu, v němž se skvělou trefou zaskvěl obránce Theo Hernández. Inter Milán zneškodnil AS Řím a se svým městským konkurentem je čeká semifinále Ligy mistrů.

Theo Hernández oslavuje s Alexisem Saelemaekersem druhou branku proti Laziu
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst

Po půlhodině hry obránce Interu Dumfries vybojoval míč v šestnáctce Říma a centrem našel Dimarca, jenž ho z ostrého úhlu doklepl do sítě. V 74. minutě pečetil výhru "Nerazzuri" Lukaku přízemní ranou z hranice pokutového území po chybě v rozehrávce domácí obrany. Řím nezvítězil už počtvrté v řadě.

Loňští šampioni z AC Milán se ujali vedení v 17. minutě poté, co Giroud využil chyby v obraně Lazia a uvnitř pokutového území připravil míč pro Binnásira. Po necelé půlhodině hry se zaskvěl levý obránce AC Hernández, když po Maignanově výhozu přebral míč na hranici vlastního vápna, doběhl s ním až k soupeřově šestnáctce a nekompromisně vypálil pod břevno Provedelovy branky. Milán už v 11. minutě přišel o klíčového útočníka Rafaela Leaa, jenž z trávníku odkulhal se zraněným stehnem.

Lazio z posledních čtyř ligových utkání potřetí prohrálo a na třetí Juventus má už jen jednobodový náskok. Turínský velkoklub má zápas k dobru.

Cremona doma porazila Spezii 2:0 a udržela si naději na setrvání v nejvyšší soutěži. Krátce před přestávkou otevřel skóre Ciofani a 13 minut před koncem utkání zpečetil výsledek hlavičkou Vásquez. Domácí sice zůstali předposlední, ale potřetí za sebou neprohráli a přiblížili se poslední nesestupové příčce, kterou okupuje právě Spezia, na tři body. Spezia v posledních 16 utkáních zaznamenala pouze jednu výhru, a to 2:1 nad Interem Milán 10. března.

Italská fotbalová liga – 34. kolo:

AC Milán – Lazio Řím 2:0 (18. Binnásir, 29. Hernández), AS Řím - Inter Milán 0:2 (33. Dimarco, 74. Lukaku), Cremona - Spezia 2:0 (41. Ciofani, 77. Vásquez).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články