Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

AC Milán po dlouhém čekání uspěl v italské lize venku, Juventus díky Vlahovičovi otočil zápas se Salernitanou

Juventus Turín v italské lize zvítězil na hřišti poslední Salernitany 2:1 gólem Dušana Vlahoviče z nastavení a využil čtyřicetiminutovou přesilovku. Druhý tým tabulky po 19. kole udržel dvoubodové manko na vedoucí Inter Milán. Jeho městský rival AC porazil Empoli hladce 3:0, v Serii A venku vyhrál po třech měsících a na Inter ztrácí devět bodů. Trápící se Neapol prohrála 0:3 na hřišti FC Turín. Úřadující mistři ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě nevyhráli a nedali gól.

Olivier Giroud
zdroj: Reuters autor: Daniele Mascolo

Milánský favorit otevřel skóre v 11. minutě. Leao po rychlém úniku našel v šestnáctce Loftuse-Cheeka, který zakončil umístěnou střelou.

Ještě do přestávky zvýšil Giroud z penalty. Sedmatřicetiletý francouzský útočník zaznamenal devátou trefu v tomto ročníku Serie A.

Hráči Empoli po změně stran slibné šance nevyužili, naopak v 88. minutě přidal třetí branku AC střídající Traoré po brejku a Pulisicově přihrávce.

Předposlední mužstvo tabulky tak protáhlo ligovou šňůru bez vítězství na sedm utkání a počtvrté po sobě nedalo gól.

Salernitanu poslal do vedení v závěru první půle Maggiore, který ale byl v 53. minutě vyloučen po druhé žluté kartě.

Za Juventus odpověděl dvacetiletý Angličan Iling-Junior, ale poté se favorit dlouho trápil.

Až v první minutě nastavení dokonal obrat Vlahovič umístěnou hlavičkou. Srbský útočník, jenž asistoval u branky Ilinga-Juniora, se v lize trefil posedmé.

Stará dáma navázala na čtvrteční pohárový triumf 6:1 nad Salernitanou v osmifinále Italského poháru a neprohrála 15. soutěžní duel za sebou.

Neapol v Turíně poprvé inkasovala ve 43. minutě, kdy se prosadil Sanabria. Hosty na začátku druhé půle oslabil střídající Mazzocchi, jenž dostal červenou kartu po pěti minutách na trávníku. Přesilovku využili dalšími góly Vlašič a Buongiorno.

Lazio vyhrálo v Udine 2:1 a potřetí za sebou naplno bodovalo. Ve 12. minutě skóroval obránce Pellegrini a v 86. zápase italské ligy se dočkal premiérové branky. Domácí Walace sice v 59. minutě srovnal, ale střídající Vecino rozhodl o triumfu Římanů.

Další tým z metropole AS doma remizoval s Bergamem 1:1 a nevyužil šanci přeskočit soupeře v tabulce. Atalanta je šestá, římské mužstvo drží osmou pozici.

První branku vstřelil v 8. minutě hostující Koopmeiners, na konci první půle Dybala vyrovnal z penalty. V závěru utkání byl domácí kouč Mourinho vyloučen po druhé žluté kartě za protesty.

Italská fotbalová liga – 19. kolo:

Boloňa – FC Janov 1:1 (90.+6 De Silvestri – 20. Gudmundsson), Inter – Verona 2:1 (13. Martínez, 90.+4 Frattesi – 74. Henry), Frosinone – Monza 2:3 (57. Harrví, 75. Soulé z pen. – 18. Dany Mota, 45. Carboni, 56. vlastní Soulé), Lecce – Cagliari 1:1 (31. Gendrey – 68. Oristanio), Sassuolo – Fiorentina 1:0 (9. Pinamonti), Empoli – AC Milán 0:3 (11. Loftus-Cheek, 31. Giroud z pen., 88. Traoré), FC Turín – Neapol 3:0 (43. Sanabria, 52. Vlašič, 66. Buongiorno), Udine – Lazio 1:2 (59. Walace – 12. Pellegrini, 76. Vecino), Salernitana – Juventus 1:2 (39. Maggiore – 65. Iling-Junior, 90.+1 Vlahovič), AS Řím – Bergamo 1:1 (39. Dybala z pen. – 8. Koopmeiners).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články