Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

AC Milán může proti Borisovu nakročit k postupu

Praha – Fotbalisté AC Milán tři týdny po výhře 2:0 nad Plzní hostí ve třetím kole Ligy mistrů dalšího outsidera skupiny H Borisov, a pokud získají tři body, udělají výrazný krok k postupu do osmifinále. "Plzeňská" skupina se zatím vyvíjí podle předpokladů, tabulce vládnou Barcelona a AC Milán. Pokud oba favorité vyhrají středeční zápasy i následnou odvetu na hřišti stejného soupeře, s předstihem si zajistí postup. Ve hře bude v dnešním programu také pětice legionářů a na přímý český souboj se chystají brankář Chelsea Petr Čech a Daniel Pudil z Genku.

Zlatan Ibrahimovič
zdroj: AP

Milánští věří, že proti Borisovu potvrdí vzestup z ligy. O víkendu porazili Palermo hladce 3:0 a byla to teprve druhá výhra v tomto ročníku Serie A. Proti běloruskému mistrovi bude AC útočit také na statistický milník, jediná trefa mu totiž schází k pokoření mety 200 vstřelených gólů v soutěži. O jubilejní branku by se mohl postarat i uzdravený útočník Robinho, který kvůli zranění chyběl proti Plzni.

Petr Čech
zdroj: isifa/EPA autor: Gerry Penny

Belgický mistr Genk zavítá na stadion Chelsea a cokoliv jiného než triumf domácích "Blues" by znamenalo velkou senzaci. Chelsea vede se čtyřmi body tabulku, naopak Genk je poslední a ještě nedal gól. Skórovat se mu nepovedlo v šesti z osmi dosavadních zápasů v základní skupině Ligy mistrů. Na Stamford Bridge by se měl potkat brankář Chelsea Čech s reprezentačním kolegou v dresu hostů Pudilem. Ten si musí dát pozor, aby nedostal třetí žlutou kartu, která by mu vystavila stopku pro další utkání.

V druhém duelu skupiny na sebe narazí poražení finalisté z přelomu tisíciletí. Domácí Leverkusen skončil těsně pod vrcholem v roce 2002 a Valencie dokonce ve dvou sezonách předtím. Bayer touží zlomit prokletí ze soubojů se španělskými týmy, které nedokázal porazit už sedmkrát po sobě. Stojí proti němu ale remízový král s devíti nerozhodnými výsledky z posledních 14 zápasů na evropské scéně. V sestavě Leverkusenu by neměl chybět český bek Michal Kadlec.

Trenér Asenalu Arséne Wenger
zdroj: EPA autor: Mario Cruz

Arsenal s Tomášem Rosickým jede do Marseille potvrdit, že ve Francii neprohrává. Ze země galského kohouta se zatím nikdy nevracel s prázdnou. Sérii by rád natáhl, protože ztrácí na vedoucí Olympique dva body a nechce postupovat až z druhého místa jako v minulé sezoně. Tehdy hned v osmifinále vypadl s pozdějším vítězem Barcelonou. 

Zbylý český zástupce Tomáš Hübschman se pokusí se Šachtarem Doněck oživit naděje na postup ve skupině G. Tabulka nabízí překvapivý pohled: ukrajinský mistr je před soubojem s Petrohradem s jednou remízou poslední a také další favorit, úřadující vítěz Evropské ligy FC Porto, zatím figuruje mimo postupové příčky.

V čele se drží loňský přemožitel Jablonce z Evropské ligy Apoel Nikósie, ale Porto ho může po vzájemném souboji sesadit. Kyperský tým zatím v Portugalsku pokaždé prohrál a debakl 1:16 od Sportingu Lisabon v dřívějším Poháru vítězů pohárů ze sezony 1963/64 je dodnes neslavným rekordem evropských klubových soutěží.

Program středečních zápasů 3. kola Ligy mistrů (začátky 20:45):Skupina E: Leverkusen (Kadlec) - Valencie, Chelsea (Čech) - Genk (Pudil). Skupina F: Marseille - Arsenal (Rosický), Olympiakos Pireus - Dortmund. Skupina G: Šachtar Doněck (Hübschman) - Petrohrad, FC Porto - APOEL Nikósie. Skupina H: AC Milán - Borisov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články