Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Žižkov dokonal stíhací jízdu za záchranou, Brno v "barážovém" duelu zesměšnilo Jihlavu

Až závěrečné 30. kolo druhé ligy rozhodlo o tom, kdo klesne v hierarchii soutěží o patro níž. Nejlepší aktuální formu z ohrožených celků měli fotbalisté Žižkova a dokázali ji přetavit ve vítězství 2:1 v Chrudimi. Hlavní rivalové ze Znojma i Táborska prohráli, což znamenalo udržení Viktorie a sestup zmíněné dvojice. Ve šlágru týmů, které si v příštím týdnu zahrají baráž o místenku mezi elitou, deklasovalo Brno domácí Jihlavu 6:1. Vítěz a postupující z Českých Budějovic zvítězil v Třinci 3:2.

Fotbalisté Viktorie Žižkov se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Žižkovu se vyplatila změna trenéra a návrat kouče Zdeňka Haška. Pražané pod jeho vedením vyhráli tři z posledních čtyř kol a senzačně se dokázali na poslední chvíli vyhnout sestupu.

Viktorii zajistili setrvání ve druhé lize dva slepené góly v 18. a 22. minutě - skórovali Kubala s Žežulkou. Nováček z Chrudimi ještě do půle snížil a po změně stran měl obrovský tlak. Šance nicméně neproměnil a ve čtvrté minutě nastavení zachránila hostující tým od sestupu tyč.

Žižkov si v klíčovém utkání připsal první venkovní výhru v sezoně, předtím na hřištích soupeřů získal jen bod.

Znojmo a Táborsko měly před posledním kolem o bod více než Viktoria, jenže závěrečný zápas sezony nezvládly. Znojemští utrpěli debakl 1:7 ve Varnsdorfu, pod který se hattrickem podepsal domácí Ondrášek. Od sestupu je nezachránil ani návrat zkušeného kouče Kalvody tři kola před koncem.

Táborsko na hřišti čtvrtého Hradce Králové drželo naději na záchranu déle než Znojmo ve Varnsdorfu. Jihočeši dokonce na startu druhé půle přežili pokutový kop, ale v 83. minutě přece jen inkasovali od Šípka a prohráli 0:1.

Brno nadělovalo

Na baráž o nejvyšší soutěž proti prvoligovému soupeři se mnohem lépe naladilo třetí Brno, které zvítězilo v Jihlavě nečekaně vysoko 6:1. Dva góly si za Zbrojovku připsal Zikl. Domácí Vysočina doplatila na to, že na rozdíl od hostí šetřila více hráčů základní sestavy.

České Budějovice podtrhly suverénní výkony v soutěži výhrou 3:2 v Třinci. Jednou se trefil i nejlepší střelec soutěže Ledecký a tabulku kanonýrů ovládl s 18 brankami. Slezané v závěru dvěma brankami snížili, ale srovnat nedokázali.

Ve zbylých duelech posledního kola utrpěl Sokolov i vinou červené karty debakl 1:5 s Ústím nad Labem, Vítkovice porazily Pardubice 1:0 a Vlašim podlehla nováčkovi z Prostějova 0:1.

Výsledky 30. kola druhé fotbalové ligy:

Chrudim - Viktoria Žižkov 1:2 (1:2)
Branky: 45.+2 Ujec - 18. Kubala, 22. Žežulka. Rozhodčí: Marek - Podaný, Myška. ŽK: Dostálek, Kesner - Kubala, Urbanec. Diváci: 830.

Jihlava - Brno 1:6 (1:3)
Branky: 38. Šulc - 41. a 52. Zikl, 17. Růsek, 43. Přichystal, 71. Bartolomeu, 76. Vintr. Rozhodčí: Dorušák - Pelikán, Antoníček. Bez karet. Diváci: 851.

Hradec Králové - Táborsko 1:0 (0:0)
Branka: 83. Šípek. Rozhodčí: Klíma - Paták, Hájek. ŽK: Durdevič, Finěk - Navrátil, Šandera, Pilík, Berešík. Diváci: 707.

Vlašim - Prostějov 0:1 (0:1)
Branka: 28. Vošahlík. Rozhodčí: Vojkovský - Lakomý, Mojžíš. ŽK: Selemani - Vošahlík, Zapletal. Diváci: 285.

Vítkovice - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 65. Holiš. Rozhodčí: Adámková - Šimáček, Ratajová. Bez karet. Diváci: 1325.

Sokolov - Ústí nad Labem 1:5 (0:2)
Branky: 48. Voleský - 59. z pen. a 70. Nágl, 1. Drame, 21. Matějka, 52. Strada. Rozhodčí: Petřík - Batík, Dohnálek. ŽK: Mejdr, Hlavatý - Brak. ČK: 51. Stropek (Sokolov). Diváci: 490.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články