Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vyškov si poradil s oslabeným Prostějovem a je znovu druhý, Karviná schytala výprask v Chrudimi

Vyškov zdolal v 9. kole druhé ligy Prostějov 4:1, který hrál od 40. minuty jen v deseti hráčích, a poskočil zpět na druhou příčku za vedoucí Líšeň, která padla s Táborskem 0:1. Karviná propadla v Chrudimi a podlehla vysoko 1:5, hattrickem se na debaklu hostů podílel střídající Filip Firbacher. Dukla navzdory oslabení remizovala na hřišti olomouckého "béčka" 2:2 a sparťanská rezerva porazila doma Opavu 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vyškov – Prostějov

Karviná v Chrudimi otevřela skóre zásluhou Mikuše. Ještě do přestávky ale odpověděl Záviška, který v úvodu druhé půle otočil stav z penalty. V 61. minutě naskočil do hry Firbacher a během půl hodiny stihnul nastřílet tři branky. Slezané, účastníci minulé sezony nejvyšší soutěže, jsou po třetí venkovní porážce za sebou na osmé pozici.

Prostějovu se v Drnovicích nepovedl už první poločas. Koudelka neproměnil penaltu a jeho spoluhráč Píchal dostal červenou kartu. Vyškov poslal do vedení v nastavení úvodního dějství Alégué a další domácí branky přidali mezi 60. a 69. minutou Lacík, Kanakimana a Vintr. Za hosty snižoval Koudelka.

Srbský záložník Varnsdorfu Dordič poprvé skóroval proti Jihlavě v 38. minutě z pokutového kopu. Za Vysočinu vyrovnal v závěru úvodního dějství Gabriel, jenže Dordič pět minut po změně stran vrátil hostům vedení. Jihlava prohrála třetí kolo po sobě a je šestá.

Příbram zvítězila nad Třincem 3:1 a poskočila na třetí příčku. Domácím zařídili dvoubrankový poločasový náskok Čejka s Čermákem. Krátce po pauze sice snížil Gembický, ale Surmaj záhy uzavřel skóre. To se nezměnilo ani po vyloučení příbramského Musila ze 71. minuty.

Utkání Táborska s Líšní směřovalo k bezbrankové remíze, jenže v první minutě nastavení uviděl červenou kartu hostující Jeřábek a Plachý z nařízené standardky vystřelil Jihočechům tři body. Vítězný debut na jejich lavičce prožil trenér Nádvorník.

V úvodních 21 minutách padly v Olomouci tři branky. Domácí poslal do vedení Šíp, za dejvický celek srovnal Piroch. Sigmě však rychle vrátil náskok Jakub Matoušek. Od 62. minuty dohrávali svěřenci trenéra Rady bez vyloučeného Holiše, přesto však zásluhou Matějky získali alespoň bod. Hanáci nevyhráli čtvrté kolo po sobě a v neúplné tabulce jsou pátí, Pražanům patří 11. příčka.

O vítězství Sparty B rozhodl ve 22. minutě Fortelný. Tým kouče Horňáka zvítězil po třech prohrách a posunul se na 12. místo. Slezané nebodovali po čtyřech kolech a jsou sedmí.

Ve Vlašimi se diváci všech branek dočkali v úvodním dějství. Za domácí se v rozmezí 24. až 35. minuty prosadili Smejkal, Svoboda a Suchan, za hosty snížil Beran.

9. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Varnsdorf 1:2 (1:1)
Branky: 45. Gabriel - 38. z pen. a 50. Dordič. Rozhodčí: Zaoral - Ratajová, Cichra. ŽK: Selnar, Lacko, Svoboda, Peřina - Richter, Vaňák. Diváci: 502.

Vyškov - Prostějov 4:1 (1:0)
Branky: 45+2. Alégué, 60. Lacík, 65. Kanakimana, 69. Vintr - 68. Koudelka. Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Hádek. ŽK: Kubala, Cabadaj, Ilko - Pinc, Melichárek (trenér brankářů). ČK: Píchal (Prostějov). Diváci: 612.

Chrudim - Karviná 5:1 (1:1)
Branky: 69., 79. a 90.+2 Firbacher, 41. a 50. z pen. Záviška - 25. Mikuš. Rozhodčí: Kvítek - Arnošt, Dobrovolný. ŽK: Hašek, Kesner, Průcha, Řezníček, Kejř - Boháč, Žídek, Durosinmi. Diváci: 610.

Příbram - Třinec 3:1 (2:0)
Branky: 24. Čejka, 37. Čermák, 54. Surmaj - 50. Gembický. Rozhodčí: Volek - Podaný, Špindlerová. ŽK: Wágner - Straňák, Kania, Jursa, Samiec. ČK: 71. Musil (Příbram). Diváci: 625.

Sigma Olomouc B – Dukla Praha 2:2 (2:1)
Branky: 9. Šíp, 21. J. Matoušek - 18. Piroch, 74. Matějka. Rozhodčí: Černý - Dresler, Mikeska. ŽK: Grygar - Piroch, Kim Sung-pin, Peterka. ČK: 62. Holiš (Dukla). Diváci: 330.

Sparta Praha B – Opava 1:0 (1:0)
Branka: 22. Fortelný. Rozhodčí: Ulrich - Hurych, Mojžíš. ŽK: Vitík, Horák, Vydra - Rychlý. Diváci: 488.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články