Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sparta ukončila vítěznou sérii Zbrojovky. Vlašim i Líšeň ztratily body

V druhé fotbalové lize nedokázala brněnská Zbrojovka udržet svoji vítěznou šňůru proti "béčku" Sparty. Pražany do vedení poslal Ryneš a vedení 1:0 už si domácí pohlídali. Sparta tak poskočila na třetí místo o skóre za Vlašim, která prohrála na půdě Příbrami 1:2. Líšeň jen remizovala s Opavou 1:1.

Brněnští mohli využít sobotní zaváhání nejbližších pronásledovatelů, v případě výhry by byli šest kol před koncem už jen krůček od návratu do první ligy, kam přímo projde jen vítěz soutěže. Zbrojovka byla v první půli lepší, ale Blecha únik na domácího gólmana neproměnil. Po změně stran udeřila Sparta. V 55. minutě se po chybě brněnské defenzivy dostal do brejku Turyna a jeho přihrávku před odkrytou branku proměnil Ryneš.

Brno už srovnat nedokázalo a nebodovalo po čtyřech výhrách. Přesto může Zbrojovka už v příštím kole slavit po roce návrat zpět do první ligy, potřebuje ale nejen své vítězství, ale také zaváhání konkurentů Vlašimi a Sparty B.

Od zavedení nadstavby do nejvyšší soutěže postupuje z druhé ligy přímo jen vítěz, celky na druhém a třetím místě čeká baráž. Pokud by se na druhé nebo třetí příčce umístilo sparťanské "béčko", baráž by nehrálo kvůli tomu, že Letenští mají mezi elitou A-tým.

V druhém dopoledním utkání Žižkov v záchranářském souboji remizoval s Třincem 2:2. Domácí Viktoria vydřela aspoň bod gólem v první minutě nastavení, v boji o udržení si ale příliš nepomohla. Z posledního místa tabulky ztrácí na nesestupovou pozici propastných dvanáct bodů.

Vlašim na půdě Příbrami, která v minulé sezoně sestoupila z nejvyšší soutěže, sice rychle vedla, ale domácí veterán Pilík ve 24. minutě srovnal z penalty a v druhé minutě nastavení dokonal obrat Halinský. Hosté získali z posledních tří kol jediný bod a dali šanci pronásledovatelům v boji o baráž. Tu si zahraje druhý a třetí tým tabulky, přímo postoupí mezi elitu jen vítěz druhé ligy.

Souboj dalších dvou uchazečů o baráž mezi Líšní a Opavou skončil nerozhodně 1:1. Brněnský klub vedl od konce první půle po fatální chybě brankáře Digani, ale v 62. minutě byl po dvou žlutých kartách v krátkém sledu k nevoli domácích vyloučen Málek a hned za tři minuty využil přesilovku Kadlec. Slezané pak mohli stav obrátit, ale Líšeň při několika tutovkách podržel gólman Veselý. 

Další ze spolufavoritů soutěže Dukla Praha nenavázala na dvě vítězství po sobě a v Prostějově prohrála 1:2. Celku z Julisky nepomohl k bodům ani gól Štěpána Šebrleho, syna olympijského vítěze v desetiboji.

V souboji týmů z druhé části tabulky Ústí nad Labem remizovalo s Vyškovem 1:1.

24. kolo druhé fotbalové ligy:

Líšeň - Opava 1:1 (1:0)

Branky: 36. Zikl - 65. Kadlec. Rozhodčí: Starý - Matoušek, Novák. ŽK: Veselý, Málek, Valachovič (asistent trenéra) - Didiba, Celba, Kadlec, Kopečný. ČK: 62. Málek. Diváci: 547.

Příbram - Vlašim 2:1 (1:1)

Branky: 24. Pilík z pen., 90.+2 Halinský - 13. Zlatohlávek. Rozhodčí: Proske - Kotík, Ježek. ŽK: Novotný, Wágner - Solomon. Diváci: 567.

Prostějov - Dukla Praha 2:1 (2:1)

Branky: 4. Schaffartzik, 32. Hönig - 20. Šebrle. Rozhodčí: Hanousek - Kotalík, Dohnálek. ŽK: Hönig, Schaffartzik, Kušej, Jiráček - Kulhánek, Cienciala. Diváci: 527.

Ústí nad Labem - Vyškov 1:1 (0:0)

Branky: 83. Krobot - 78. Matys. Rozhodčí: Franěk - Černoevič, Hádek. ŽK: Brak, Krobot - Harušťák, Lahodný. Diváci: 483.

Sparta Praha B - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 55. Ryneš. Rozhodčí: Krejsa - Slavíček, Machač. ŽK: Ambler - Endl. Diváci: 463.

Viktoria Žižkov - Třinec 2:2 (1:1)

Branky: 23. Vandas, 90.+1 Súkenník - 38. Machuča, 60. Habusta. Rozhodčí: Zaoral - Arnošt, Bureš. ŽK: Batioja - Bedecs. Diváci: 481.

Táborsko - Jihlava 1:1 (0:1)

Branky: 65. Navrátil - 18. Belaid z pen. Rozhodčí: Kotala - Dresler, Žurovec. ŽK: Javorek, Tijani. ČK: 83. Tusjak (všichni Táborsko). Diváci: 650.

Varnsdorf - Chrudim 1:2 (0:1)

Branky: 53. Dordič - 16. Průcha, 48. Firbacher. Rozhodčí: Machálek - Lakomý, Mikeska. ŽK: Richter, Žák - Firbacher, Míka. ČK: 2. Zbrožek (Varnsdorf). Diváci: 420.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články