Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prohra v Příbrami znamená komplikaci pro Líšeň. Chrudim a Vyškov mají jistou záchranu

Fotbalisté Líšně v 28. kole druhé ligy prohráli v Příbrami 1:2 a zkomplikovali si boj o účast v baráži. Brněnský klub figuruje na čtvrtém místě tabulky a na třetí Opavu ztrácí bod. Definitivu záchrany v soutěži si dnes zajistila Chrudim a také nováček z Vyškova.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta B - Opava

Líšeň v Příbrami dokázala ještě v úvodní půlhodině odpovědět na vedoucí gól domácích z druhé minuty, na branku Gembického po hodině hry už ale nezareagovala. V nastavení sice brněnský celek dostal míč do sítě, ale sudí Adámková odpískala útočný faul a trefu neuznala.

Líšeň po dvou výhrách za sebou nebodovala a dvě kola před koncem soutěže ztrácí dva body na druhou Vlašim a bod na třetí Opavu. Přímo do první ligy postoupí jen vítěz, jímž se už v minulém týdnu stala Zbrojovka Brno. Mužstva na druhém a třetím místě čeká baráž. Pokud by se na druhé nebo třetí příčce umístilo sparťanské "béčko", které je aktuálně páté, baráž by nehrálo kvůli tomu, že Letenští mají mezi elitou A-tým.

Definitivu záchrany získal Vyškov. Nováček soutěže v domácím drnovickém azylu udolal Jihlavu 2:1 gólem Štěpánka z 84. minuty po chybě brankáře. Jistotu udržení získala také Chrudim, která zvítězila na hřišti předposledního Ústí nad Labem 3:0. Všechny góly padly až po změně stran. Severočeši jsou blízko sestupu, na čtrnáctý Třinec ztrácejí dvě kola před koncem pět bodů. Soutěž už jistě opustí poslední Žižkov.

Domácí Vlašim poslal proti Třinci do vedení po čtvrt hodině hry Suchan a v 59. minutě přidal druhou branku Rigo z penalty.

Kania sice rychle snížil, ale Rigo svou druhou trefou zvýšil na 3:1 a v nastavení stanovil konečný výsledek střídající Toula. Třinec je na 14. příčce těsně nad sestupovým pásmem.

Sparťanský B-tým odehrál domácí zápas místo Strahova netradičně na hlavním letenském stadionu.

Na vedoucí trefu hostujícího Didiby ze 30. minuty sice odpověděl po změně stran Kozák, ale v 65. minutě rozhodl Darmovzal.

Opava neprohrála v 11. druholigovém utkání po sobě. Pražané protáhli sérii bez výhry na čtyři kola a jsou v tabulce pátí.

Fotbalisté sestupujícího Žižkova remizovali doma s Prostějovem 1:1. Viktoria nevyhrála v druhé nejvyšší soutěži od srpna už 24 zápasů za sebou.

Hosty poslal do vedení před koncem úvodního dějství Kušej, po změně stran srovnal Osmančík. Pražané uhráli nerozhodný výsledek ve čtvrtém z posledních pěti kol. Třináctý Prostějov bodoval po třech porážkách.

Fotbalisté Brna porazili pražskou Duklu 2:1. Zbrojovka, která už má jistý návrat do nejvyšší soutěže, zvítězila počtvrté za sebou. Sestupující Žižkov doma remizoval s Prostějovem 1:1 a v druhé lize nevyhrál od srpna už 24 zápasů v řadě.

Brno rozhodlo v rozmezí 53. až 84. minuty, kdy se trefili Hladík a Endl. Za hosty snížil v nastavení Kozel. Dejvický celek nezvítězil pět kol po sobě.

Prostějov poslal na Žižkově do vedení před koncem úvodního dějství Kušej, po změně stran srovnal Osmančík. Pražané uhráli nerozhodný výsledek ve čtvrtém z posledních pěti kol. Třináctý Prostějov bodoval po třech porážkách.

Varnsdorf si poradil 2:0 s Táborskem. Domácí vstřelili obě branky po přestávce. Nejprve skóroval Kubista a po něm Schön.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články