Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Pardubický trhák pokračuje. Jihlava veze z Žižkova bod, Brno udolalo Hradec

Vedení v tabulce druhé ligy pardubičtí fotbalisté drží i nadále. Východočeši porazili v 10. kole soutěže nováčka z Líšně 2:0. Před druhou Duklou Praha, která zvítězila 3:2 v Sokolově, mají pětibodový náskok. O další bod zpět je třetí Jihlava, která remizovala na Žižkově 1:1. Čtvrtý Hradec Králové zaváhal a padl v Brně 1:2.

Jihlava na Žižkově prohrávala od 68. minuty po brance Igora Súkenníka a alespoň bod hostům zajistil 14 minut před koncem Tomáš Smejkal. V dresu Vysočiny teprve podruhé v sezoně vyšel naprázdno Stanislav Klobása, který i tak vede pořadí střelců s devíti zásahy.

Jihlava potvrdila, že venku se jí nedaří, když v dosavadních pěti odehraných zápasech na soupeřových hřištích jen jednou vyhrála. Žižkov protáhl sérii bez vítězství na čtyři zápasy a v tabulce je šestý.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Žižkova si podělili body s Jihlavou

Pardubice jako jediné v soutěži drží neporazitelnost a po výhře nad Líšní si připsaly už osmý plný bodový zisk v sezoně. V 21. minutě otevřel skóre Kohút a v nastavení přidal do poloodkryté branky pojistku střídající Miker. V té době už brněnský celek hrál bez vyloučeného Hlavici, který dostal v 64. minutě druhou žlutou kartu.

Dobrou formu má také Dukla. Jediný sestupující tým z minulé sezony nejvyšší soutěže navázal na domácí výhru 3:2 nad Ústím nad Labem a zvítězil popáté z posledních šesti kol. Dvěma góly k tomu přispěl Hašek a jednou se trefil Hadaščok, který v minulém kole zaznamenal hattrick. Sokolov je předposlední.

Je nám líto, video expirovalo.
Lídr Pardubice si poradily s oslabenou Líšní

O skóre poslední příčka patří Varnsdorfu, který v druhé lize prohrál popáté za sebou, tentokrát 1:3 na Strahově s Vyšehradem. Pražský nováček se vítězstvím částečně oklepal ze středečního debaklu 0:8 v domácím poháru se Slavií. Vyšehrad rozhodl už během úvodních čtyř minut, kdy dal dva góly. Ve 14. minutě snížil z penalty Ondráček, ale v 85. minutě se podruhé v utkání trefil domácí Laňka.

Ve šlágru bývalých ligových týmů zvítězilo Brno nad Hradcem Králové 2:1. Na gól domácího Vaňka sice v 83. minutě odpověděl z penalty Zbrožek, ale tři minuty před koncem rozhodl Šmíd. Pátá Zbrojovka ztrácí na čtvrtý Hradec dva body.

10. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Vítkovice 1:1 (0:1)

Branky: 68. Matějka - 19. Chvěja. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hurych. ŽK: Peterka - Matěj. Diváci: 465.

Vyšehrad - Varnsdorf 3:1 (2:1)

Branky: 4. a 85. Laňka, 1. Pouček - 14. Ondráček z pen. Rozhodčí: Julínek - Koval, Vaňkát. ŽK: Pardubský, Švejdík, Kozel, Rataj, Laňka - Houser, Bláha. Diváci: 400.

Sokolov - Dukla 2:3 (0:1)

Branky: 47. vlastní Piroch, 80. Čihák - 31. a 56. Hašek, 71. Hadaščok. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Machek, Hošek, Červenka, Čihák - Chlumecký, Koval, Hadaščok, Preisler. Diváci: 855.

Pardubice - Líšeň 2:0 (1:0)

Branky: 21. Kohút, 90.+1 Miker. Rozhodčí: Hanousek - Myška, Lakomý. ŽK: J. Jeřábek, Zifčák, Kohút, Miker - M. Jeřábek, Hlavica, Machálek, M. Vintr. ČK: 64. Hlavica. Diváci: 1282.

Prostějov - Chrudim 1:1 (1:0)

Branky: 16. Biolek - 90.+3 Mastík z pen. Rozhodčí: Hocek - Dobrovolný, Bureš. ŽK: Bréda, Kroupa, Polák, Lutonský, Rolinc - Hlavsa, Řezníček, Mrázek. ČK: 90.+2 Polák. Diváci: 474.

Brno - Hradec Králové 2:1 (1:0)

Branky: 35. Vaněk, 87. Šmíd - 82. Zbrožek z pen. Rozhodčí: Petřík - Vlasjuk, Matoušek. ŽK: Šural, Pavlík, Magera - Urma, Jukl. Diváci: 2752.

Žižkov - Jihlava 1:1 (0:0)

Branky: 68. Súkenník - 76. Smejkal. Rozhodčí: Dubravský - Vitner, Pečenka. ŽK: Řezáč - Jawo, Tijani. Diváci: 1321.

Vlašim - Třinec 0:2 (0:1)

Branky: 25. Bedecs z pen., 85. Kubala z pen. Rozhodčí: Ginzel - Mojžíš, Mikeska. ŽK: Jandera, Jakubov, Blecha, Januška - Kušnír. Diváci: 610.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články