Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karviná ještě postup mezi elitu slavit nemůže, Třinec sestupuje

Tajenek ve druhé lize ubylo, ale o přímo postupujícím ještě není definitivně jasno. Varnsdorf zahazoval šance a vedoucí Karviná urvala v předposledním kole bod za remízu 2:2. Jistá je první trojice. Vedle MFK se od ostatních odpoutaly Vyškov a Příbram. Čtvrtá Líšeň už se do baráže dostat nemůže, podlehla Slavii B 1:2. Opava poslala výhrou 1:0 o soutěž níže Třinec. Do sestupových vod klesla po porážce 1:2 s Vyškovem Jihlava. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Varnsdorf – Karviná

Karviná by si v případě vítězství zajistila po roce návrat mezi elitu, zápas ve Varnsdorfu jí ale herně příliš nevyšel. Severočeši šli v deváté minutě do vedení. Samko vysunul průnikovou přihrávkou Schöna, který obešel brankáře Ciupu a otevřel skóre. Vzápětí Zbrožek fauloval ve vápně Mosese a hostující Málek z penalty srovnal.

Domácí znovu odskočili Slezanům ve 24. minutě. Dufek využil Bláhova pasu za obranu a střelou k tyči se nemýlil. Po změně stran nevyužil čtyři velké šance na zvýšení náskoku útočník Tanko. Karviné se ve druhé půli dlouho nedařilo, v 84. minutě však srovnala. Brankář Sirotník neudržel v rukavicích centr a střídající Ezeh z dorážky zařídil dělbu bodů.

"Chyběla nám bojovnost, můžeme být rádi za bod. Vytěžili jsme z minima maximum, protože jsme hráli až posledních 20 minut. Řekněme si na rovinu, že kdyby soupeř proměnil své tutovky, mohl vyhrát tak 5:1," řekl trenér Karviné Tomáš Hejdušek.

"Chybí nám bod, musíme ho získat s Třincem. Nemyslím si, že by pro nás bylo výhodou, že Třinec sestoupil. Budou namotivovaní, pořád je to derby. Mohou hrát uvolněně, nemusejí se na nic ohlížet. Chceme doma vyhrát," uvedl Hejdušek.

Vyškov hrající domácí zápasy v Drnovicích se zachraňující se Jihlavou v poločase překvapivě prohrával, ale po změně stran dvěma góly rychle otočil stav na 2:1. K prvnímu místu, které jako jediné znamená přímý postup, potřebuje moravský celek v posledním kole nejen výhru v Chrudimi, ale také nepříliš pravděpodobnou porážku Karviné. V případě bodové rovnosti mají Vyškovští s lídrem tabulky horší vzájemnou bilanci.

Ze stejného důvodu se už nemůže na první příčku dostat Příbram, která ztrácí na Karvinou tři body. Celek od Litavky si ale díky vydřené výhře 1:0 nad sparťanskou rezervou zajistil účast v baráži o nejvyšší soutěž, neboť před čtvrtou Líšní drží již nedostižný čtyřbodový náskok. Brněnský tým přišel o naději na boj o postup mezi elitu po porážce 1:2 na hřišti slávistického "béčka".

Výsledky 29. kola druhé fotbalové ligy

Slavia Praha B – Líšeň 2:1 (1:1)

Branky: 6. Kričfaluši, 79. Beran - 15. Sokol. Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Leška. ŽK: Stejskal, Labík - Čermák. Diváci: 437.

Třinec – Opava 0:1 (0:0)

Branka: 81. Janoščín. Rozhodčí: Klíma - Caletka, Pečenka. ŽK: Jursa, Foltyn, Slaninka, Tandara, Szewieczek - Omale, Helebrand. Diváci: 532.

Vyškov – Jihlava 2:1 (0:1)

Branky: 48. Musa, 58. Kanakimana - 36. Araujo-Wilson. Rozhodčí: Volek - Horák, Lakomý. ŽK: Kanakimana - Vedral, Křišťál, Lacko. Diváci: 844.

Varnsdorf – Karviná 2:2 (2:1)

Branky: 9. Schön, 24. Dufek - 12. Málek z pen., 84. Ezeh. Rozhodčí: Batík - Pfeifer, Mojžíš. ŽK: Samko, Zbrožek - Antovski, Bederka, Mikuš. Diváci: 580.

Příbram – Sparta Praha B 1:0 (0:0)

Branka: 49. Petrák. Rozhodčí: Rouček - Kotík, Líkař. ŽK: Smrkovský, Fišl, Jahič - Lilling. Diváci: 685.

Vlašim – Chrudim 4:0 (1:0)

Branky: 55. a 90.+2 Horský, 15. Vilotič, 50. Biegon. Rozhodčí: Dorušák - Dresler, Pospíšil. ŽK: Vilotič - Řezníček, Svoboda, Míka. ČK: 80. Vilotič. Diváci: 268.

Dukla Praha – Prostějov 4:1 (3:0)

Branky: 5. a 38. Kozel, 45.+1 Krch, 84. Šebrle - 75. Bartolomeu z pen. Rozhodčí: Krejsa - Černoevič, Cichra. ŽK: Bialek, Vlachovský, Malec. Píchal. Diváci: 591.

Olomouc B – Táborsko 0:3 (0:1)

Branky: 31. vlastní Galus, 53. Mach, 85. Kateřiňák z pen. Rozhodčí: Opočenský - Dobrovolný, Šafránková. ŽK: Langer - Mach, Sylla. Diváci: 135.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články