Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jihlava zasadila knockout Brnu, ale náskok Pardubic nestáhla. Hadaščok spasil Duklu hattrickem

Očekávaný magnet 9. kola druhé ligy zvládli lépe fotbalisté Jihlavy. Vysočina udolala Brno 3:2 gólem Tomáše Smejkala z nastaveného času, ale přesto ztrácí čtyři body na vedoucí Pardubice. Východočeský celek totiž vyhrál ve Varnsdorfu 2:1 a je stále neporažen. Čtvrtá Dukla Praha zlomila odpor Ústí nad Labem výsledkem 3:2 díky hattricku Vojtěcha Hadaščoka. Na třetí místo se před Pražany dostal o skóre Hradec Králové po hubeném skalpu Vyšehradu.

Fotbalisté Jihlavy se radují z vítězného gólu
zdroj: twitter.com/FC VYSOČINA

Vedoucí Pardubice prohrávaly od 21. minuty po přesném zásahu Berdy, ale těsně před přestávkou srovnal Jeřábek. Hostující záložník pak ve druhé půli proměnil penaltu nařízenou za faul Kubisty na Černého a zařídil svému týmu páté vítězství za sebou. Varnsdorf prohrál počtvrté v řadě a je poslední.

Úspěšnou sérii prodloužil i třetí Hradec Králové, který si s Vyšehradem poradil 1:0. Jedinou branku zápasu dal ve 43. minutě tvrdou ranou z voleje Šípek. Východočeši vyhráli počtvrté za sebou, naopak Pražané počtvrté po sobě padli a jsou bod nad sestupovým pásmem.

Zbrojovku srazila branka v nastavení

Jihlava po trefách Lamina Jawa a Stanislava Klobásy vedla už 2:0, ale hostům se podařilo vyrovnat. V 55. minutě snížil Ondřej Vaněk a v 88. minutě srovnal Antonín Růsek. Zbrojovce to však k bodu nestačilo, protože Smejkal těsně před koncem rozhodl o udržení stoprocentní bilance domácích před vlastními příznivci v této sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Brno

Ve druhém pátečním střetnutí deklasovaly Vítkovice 4:0 Sokolov a po pěti zápasech, v nichž získaly jediný bod, slavily vítězství. O jejich úspěchu rozhodl dvěma brankami Lukáš Buchvaldek, který pomohl ostravskému celku k posunu na třinácté místo. Předposlední Sokolov a poslední Varnsdorf mají nicméně pouze o bod méně.

Hadaščok rozjásal Julisku

Dukla, jež v minulé sezoně sestoupila jako jediná z nejvyšší soutěže, vyhrála čtvrté z posledních pěti kol. Po dvou brankách Hadaščoka z přelomu poločasů vedla 2:0, ale Ústí po změně stran srovnalo. Svěřenci kouče Romana Skuhravého si však ještě stačili vzít náskok zpět, když se v 86. minutě prosadil hlavou opět Hadaščok a zkompletoval hattrick.

Třinec porazil v přestřelce Žižkov 4:2. Také Pražané podobně jako Ústí ve druhé půli dotáhli dvougólové manko, jenže v 73. minutě dal vítězný gól Kubala a v 82. minutě přidal pojistku Hlúpik. Třinec zvítězil podruhé za sebou a bodově dotáhl pátý Žižkov, který naopak podruhé v řadě nebodoval.

Vlašim remizovala 1:1 v Chrudimi a bodovala i ve druhém druholigovém utkání po příchodu kouče Šmejkala. Domácí Východočeši brzy vedli po Venclově přesném zásahu, ale hosté z několika šancí srovnali, když se v 68. minutě trefil Januška.

9. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Brno 3:2 (1:0)
Branky:
45.+1 Jawo, 46. Klobása, 90. Smejkal - 55. Vaněk, 88. Růsek. Rozhodčí: Orel - Caletka, Ratajová. ŽK: Jawo, Lacko - Šmíd, Šumbera. Diváci: 1639.

Vítkovice - Sokolov 4:0 (2:0)
Branky: 5. a 49. Buchvaldek, 17. Stříž, 55. vlastní Stropek. Rozhodčí: Pechanec - Vlček, Dresler. ŽK: Cverna - Kopřiva. Diváci: 489.

Dukla Praha - Ústí nad Labem 3:2 (1:0)
Branky:
45., 46. a 86. Hadaščok - 68. Bassey, 78. Matějka. Rozhodčí: Hanousek - Poživil, Leška. ŽK: Souček, Doumbia - Peterka, Bílek, Miskovič. Diváci: 761.

Třinec - Viktoria Žižkov 4:2 (2:0)
Branky:
15. Samiec, 20. Kušnír, 73. Kubala, 82. Hlúpik - 55. Súkenník, 65. Urbanec. Rozhodčí: Cieslar - Dohnálek, Bureš. ŽK: Bedecs, Akulinin - Batioja.

Chrudim - Vlašim 1:1 (1:0)
Branky:
6. Vencl - 68. Januška. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Váňa. ŽK: Sulík - Svoboda, Januška. Diváci: 1050.

Varnsdorf - Pardubice 1:2 (1:1)
Branky: 21. Breda - 43. a 69. z pen. Jeřábek. Rozhodčí: Petřík - Pečenka, Matoušek. ŽK: Barac, Kubista, Rudnytskyy, Micovčák - Hlavatý. Diváci: 480.

Hradec Králové - Vyšehrad 1:0 (1:0)

Branka: 43. Šípek. Rozhodčí: Ginzel - Flimmel, Mojžíš. ŽK: Kopečný, Vlkanova, Šípek, Frýdek, Leibl - Veselý, Verner. Diváci: 750.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články