Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hradec zvýšil náskok před Líšní, Žižkov otočil derby s Duklou dvěma góly z nastavení

Vedoucí Hradec Králové zvítězil na hřišti třetího Prostějova po obratu 2:1, protáhl sérii výher na devět zápasů a opět se přiblížil postupu do nejvyšší soutěže. "Votroci" mají v čele neúplné tabulky náskok 10 bodů před druhou Líšní, která na svém hřišti remizovala s Táborskem 1:1. Když Hradec v sobotu porazí doma Duklu, bude mít po čtyřech letech už jistý návrat do první ligy. Velký obrat se povedl Žižkovu, který po dvou gólech vyhrál z nastaveného času v pražském derby na půdě Dukly 2:1.

Brankář pražské Dukly Filip Rada
zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/ autor: Stejskal Ivo

Domácí na Julisce vedli od 78. minuty díky penaltě, kterou proměnil Sunday Faleye, ale v druhé a šesté minutě nastaveného času otočil stav střídající Daniel Richter.

Dukla nebodovala poprvé od trenérské změny a příchodu kouče Bohuslava Pilného. Žižkov ji přeskočil v tabulce a dostal se na průběžné čtvrté místo. Na postup mezi elitu už Viktoria dosáhnout nemůže. Tabulku suverénně vede Hradec Králové, který může návrat do nejvyšší soutěže oslavit o víkendu.

Hradečtí v prvním poločase slibné šance neproměnili, naopak Hanáci ve 39. minutě z ojedinělé možnosti skórovali díky Juráskově povedené ráně do horního růžku. Ještě před pauzou mohl odpovědět Vlkanova, ale zblízka minul prostějovskou branku.

Královéhradecký kapitán Vlkanova předchozí zaváhání napravil v 51. minutě a po individuální akci vyrovnal. Za necelou čtvrthodinku otočil skóre Dvořák střelou po odraženém míči a trefil se ve čtvrtém druholigovém duelu po sobě. Hanáci protáhli čekání na domácí výhru na tři kola.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec zvítězil v Prostějově a druhou ligu vede už o 11 bodů

Líšeň proti zachraňujícímu se Táborsku nepotvrdila roli favorita a doma podruhé za sebou jen remizovala. Brněnský celek sice brzy vedl po penaltě, kterou v osmé minutě proměnil Málek, ale ještě do pauzy vyrovnal Boulek.

Na čtvrtém místě figuruje Vlašim, která porazila již jistého sestupujícího a poslední celek tabulky Vyšehrad 3:1. Třetí příčku drží Prostějov. Druhou ligu v této sezoně hraje nezvykle jen 14 týmů a a postup si netradičně zajistí jen vítěz.

Blansko doma zásluhou tří branek v druhé půli rozstřílelo Chrudim 4:1 a na sestupovém předposledním místě ztrácí bod na Táborsko. I kdyby se ale zachránilo, po sezoně z druhé ligy z finančních důvodů odstoupí. Bod nad Táborskem je Varnsdorf po domácí remíze 1:1 s Jihlavou a o další bod více má Třinec, který doma udolal Ústí nad Labem 1:0.

22. kolo druhé fotbalové ligy:

Prostějov - Hradec Králové 1:2 (1:0)
Branky: 39. Jurásek - 51. Vlkanova, 65. Dvořák. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Kubr. ŽK: Zlatohlávek, Omale, Sus, Matoušek, Mucha, Bialek - Král, Vašulín, Mejdr, Reichl. Diváci: 104 (omezený počet).

Dukla Praha - Viktoria Žižkov 1:2 (0:0)
Branky: 78. Faleye z pen. - 90.+2 a 90.+6 Richter. Rozhodčí: Denev - Váňa, Matoušek. ŽK: Peterka, Faleye - Žežulka, Sixta, Batioja, Pudil. Diváci: 89 (omezený počet).

Líšeň - Táborsko 1:1 (1:1)
Branky: 8. Málek z pen. - 29. Boula. Rozhodčí: Hanousek - Kříž, Vyhnanovský. ŽK: Ševčík, Pašek - Zadražil, Navrátil, Holiš, Tolno, Boula. Diváci 80 (omezený počet).

Varnsdorf - Jihlava 1:1 (0:0)
Branky: 73. Schön - 82. Vedral. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Poživil. ŽK: Hasil - Selnar. Diváci: 61 (omezený počet).

Třinec - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 33. Foltyn. Rozhodčí: Batík - Pfeifer, Černoevič. ŽK: Adamuška, Samiec, Celba - Tvrdoň, Bílek, Miskovič, Strada. Diváci: 30 (omezený počet).

Blansko - Chrudim 4:1 (1:1)
Branky: 12. Buchta, 49. vlastní Vencl, 75. Žák, 86. Lhotecký - 25. Fofana. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Lakomý. ŽK: Buchta, Žák, Bartolomeu, Aggoun - Verner. Diváci: omezený počet.

Vlašim - Vyšehrad 3:1 (2:1)
Branky: 3. Červenka, 22. Bassey, 52. Breda - 38. Suchan z pen. Rozhodčí: Křepský - Horák, Vejtasa. ŽK: Křišťan, Štochl, Zinhasovič - Alexandr, Kříž, Stropek. Diváci: 15 (omezený počet).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články