Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Derby Střížkova s Bohemians se z "bezpečnostních důvodů" odehraje v Příbrami

Praha - Derby Bohemians Praha s Bohemians 1905 se nakonec neodehraje na Střížkově bez domácích diváků, jak ve svém dnešním vydání informoval Deník Sport. Zápas se z bezpečnostních důvodů bude konat v Příbrami.

Stadion Příbrami
zdroj: www.fkpribram.cz

FAČR i střížkovský klub k přesunu utkání do středočeského města vedly obavy z výtržností fanoušků Bohemians 1905. Ti podle bezpečnostního manažera FAČR Martina Syneckého údajně měli na internetu vyhrožovat klubu Karla Kapra "likvidací stadionu až napadením osob". Zápas se odehraje v sobotu v původním čase od 17:00.

Zápas dvou týmů hlásících se k historii Bohemians totiž vždy mívá velmi vyhrocenou atmosféru kvůli dlouholetému sporu o název. O přeložení dějiště duelu proto požádala Rada Městské části Praha 9. Obávala se, že by ne zcela vyhovující prostory stadionu mohly přispět k narušení pořádku.

Ivo Lubas, ředitel Oddělení profesionálního fotbalu

"Klubu Bohemians Praha se ukládá předložit nájemní smlouvu ke stadionu na uvedené utkání a souhlas Bohemians Praha 1905 se změnou hřiště, a to vše nejpozději do středy do 16:00."

"Je dost možné, že by celý zápas nemusel proběhnout zcela v klidu. Proto jsme se rozhodli naše občany chránit před zbytečnými problémy," řekl v prohlášení místostarosta Městské části Praha 9 Adam Vážanský. "K tomuto stanovisku nás vede zejména ne zcela dostačující kapacita stadionu, ale také obava o narušení veřejného pořádku a poškození majetku obyvatel v okolí stadionu," dodal.

Fanoušci Bohemians 1905 kvůli kroku střížkovského klubu a dalších orgánů zvažují stížnost u České obchodní inspekce kvůli klamavé reklamě. Šéf Družstva fanoušků Bohemians 1905 Petr Jirát také poukazuje na to, že utkání se Střížkovem bylo již několik, žádné zmiňované problémy jej však neprovázely. "Ani jednou nedošlo k nějaké demolici stadionu, a to i přes provokace ze strany Střížkova. Tak nevidím důvod, proč by k tomu mělo dojít počtvrté. Je to podle mě jen zástupný důvod," vyjádřil se pro Deník Sport Jirát.

Oba kluby vedou delší dobu spor o název, nástupnictví Bohemians a také o to, komu patřili hráči, kteří byli v Bohemians před konkurzem v roce 2005. "Klokani" před prestižním soubojem se střížkovským klubem už mají jistotu postupu do první ligy. Návrat do nejvyšší soutěže oslavili v neděli po výhře nad HFK Olomouc.

Vstupenky na utkání bude možné zakoupit dvě hodiny před začátkem pouze na pokladnách v Příbrami. "Volné vstupenky, které byly vytištěny v Letňanských Listech, permanentky a vstupy V.I.P. k tomuto zápasu vydané na stadion Lovosická 559 Praha 9-Letňany na tento zápas jsou neplatné," uvedl střížkovský klub.

Zdroj
ČT sport, ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články