Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Budějovičtí padli v Pardubicích, poprvé prohrála i exligová Jihlava

Jihočeský celek se mohl posunout na první místo tabulky druhé ligy, ale příležitost promarnil. České Budějovice nezvládly duel v Pardubicích a prohrály 0:2. Jihlava touží po návratu mezi tuzemskou fotbalovou elitu, ale tentokrát poprvé nepřidala ani bod, když prohrála ve Varnsdorfu 0:1 a je v tabulce třetí. Sokolov se naopak po špatném začátku zvedá a tentokrát porazil Viktorii Žižkov 1:0. Krok se špičkou tabulky udržel i ambiciózní Hradec Králové, který porazil Vlašim 3:1.

Radující se fotbalisté Pardubic
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

O výhře Pardubic rozhodli Pavel Černý a Michal Petráň. Východočeskému celku v tabulce patří s třinácti body čtvrté místo. Třetí Jihlava má 14 bodů, ale má k dobru nedělní duel ve Varnsdorfu. Druhé jsou s 15 body Budějovice, první Ústí nad Labem má ještě o bod víc.

Jihlavská Vysočina, pro kterou šlo o třetí bodovou ztrátu za sebou, promarnila šanci posunout se na první místo tabulky. Jedinou branku zápasu dal v 66. minutě Daniel Kozma. Jihlavě patří třetí místo o bod za druhými Českými Budějovicemi a o dva za prvním Ústím nad Labem.

Stejný počet bodů jako Vysočina má čtvrtý Hradec Králové, který si poradil 3:1 s Vlašimí. Domácí sice prohrávali po brance Oskara Fotra ze 47. minuty, ale pak skóre otočili zásluhou Fahrudina Durdeviče, Filipa Zorvana a Adama Vlkanovy, jenž skóroval z penalty. 

Sokolov si díky gólu Jakuba Dvořáka připsal první domácí vítězství v sezoně a po sérii tří porážek a dvou remíz vyhrál podruhé za sebou. V tabulce si Baník polepšil na desáté místo, Žižkov je dvanáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Č. Budějovice

7. kolo druhé fotbalové ligy:

Pardubice - České Budějovice 2:0 (0:0) Branky: 52. Černý, 85. Petráň. Rozhodčí: Rejžek - Pelikán, Batík. ŽK: Fousek, Kovář, Prosek - Kladrubský, Wemke, Helešic. Diváci: 603.

Sokolov - Viktoria Žižkov 1:0 (0:0) Branka: 51. Jakub Dvořák II. Rozhodčí: Nenadál - Arnošt, Vinter. ŽK: Čihák, Mejdr, Hlavatý - Bazal. Diváci: 620.

Hradec Králové - Vlašim 3:1 (0:0) Branky: 56. Durdevič, 60. Zorvan, 77. Vlkanova z pen. - 47. Fotr. Rozhodčí: Klíma - Petřík, Dressler. ŽK: Kropáček, Urma, Martinec, Martan, Jukl - Piško, Fotr. Diváci: 846.

Táborsko - Chrudim 0:1 (0:1) Branka: 30. Krčál z pen. Rozhodčí: Královec - Kubec, Pečenka. ŽK: Ngimbi, Navrátil - Krčál, Kopecký, Froněk, Mrázek. Diváci: 812.

Varnsdorf - Jihlava 1:0 (0:0) Branka: 66. Kozma. Rozhodčí: Cieslar - Dohnálek, Polák. ŽK: Heppner, Bláha, Barac - Klobása, Zoubele, Fulnek. Diváci: 849.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články