Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Béčko Slavie zachraňovalo proti Opavě bod v nastavení, Líšeň otáčela v Olomouci

Fotbalisté B-týmu Slavie remizovali ve 20. kole druhé ligy doma s Opavou 1:1 a zůstali na posledním místě tabulky. Pražanům nepomohlo k výhře ani několik posil z "áčka", bod vybojovali až v páté minutě nastavení. Karviná zvítězila na hřišti Táborska 3:2 a je druhá s dvoubodovým mankem na vedoucí Příbram. Líšeň v Olomouci po obratu zdolala rezervu Sigmy 2:1 a ze čtvrté pozice ztrácí na čelo tři body.

Jan Bořil na tréninku Slavie
zdroj: Twitter Slavia Praha

Slávisté měli v Horních Počernicích převahu, ale trápili se v koncovce. Tecl v úvodu neproměnil samostatný únik, na začátku druhé půle Pech trefil tyčku. Opavu v 75. minutě poslal do vedení Kadlec, porážku odvrátil těsně před koncem Beran rovněž z přímého kopu. Slezané protáhli druholigovou sérii bez vítězství na 10 zápasů a jsou třináctí.

Táborsko vstřelilo první branku v 17. minutě díky Šašinkovi, ale vzápětí vyrovnal Rezek a ve 25. minutě otočil skóre Boateng. Karvinskou pojistku přidal po hodině hry Bederka. Domácí náhradník Varačka poté už jenom snížil. Slezané udrželi jarní neporazitelnost, ze čtyř kol třikrát zvítězili. Dvanácté Táborsko nebodovalo po sedmi duelech a šňůře čtyř remíz.

Olomoucký tým skóroval v závěru první půle zásluhou Vaněčka, ale Líšeň po změně stran výsledek otočila. V 53. minutě vyrovnal Lutonský a čtyři minuty nato rozhodl Polášek. Brňané uspěli po dvou porážkách, naopak desátá Sigma B podruhé za sebou nebodovala.

20. kolo druhé fotbalové ligy:

Slavia Praha B - Opava 1:1 (0:0)

Branky: 90.+5 Beran - 75. Kadlec. Rozhodčí: Rouček - Černoevič, Špindlerová. ŽK: Pech - Cykalo, Macháček, Yunis, Číž. Diváci: 425.

Sigma Olomouc B - Líšeň 1:2 (1:0)

Branky: 39. Vaněček - 53. Lutonský, 57. Vandas. Rozhodčí: Vokoun - Dohnálek, Mojžíš. ŽK: Slaměna - Vandas, Černín, Polášek. Diváci: 267.

Táborsko - Karviná 2:3 (1:2)

Branky: 17. Šašinka, 77. Varačka - 18. Rezek, 25. Boateng, 60. Bederka. Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Líkař. ŽK: Kosek, Kateřiňák, Mezera (všichni Táborsko). Diváci: 530.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články