Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

\'17\' se na MS utká s USA, Uzbekistánem a Novým Zélandem

Mexiko - Čeští fotbalisté do 17 let si při své premiérové účasti na mistrovství světa v Mexiku zahrají ve skupině proti USA, Uzbekistánu a Novému Zélandu. Rozhodl o tom los v koncertním sále Sala Nezahualcóyotl v mexické metropoli. Úřadující Miss Universe Ximena Navarreteová nalosovala 24 účastníků do šesti skupin, z nichž první dva týmy a nejlepší čtyři celky na třetích místech postoupí do osmifinále.

Svěřenci trenéra Josefa Csaplára si první účast na mistrovství světa sedmnáctek zajistili třetím místem ve skupině evropského šampionátu. Nyní dostanou šanci se poměřit se světovou konkurencí. Navíc dostali poměrně exotické protivníky, s nimiž v této věkové kategorii sehráli dosud jediný zápas. A to s Američany, kterým v roce 2006 Češi podlehli v přípravě 0:1. 

Na Nový Zéland a Uzbekistán dosud nenarazili v žádné věkové kategorii včetně reprezentačního áčka. Šampionát začne 18. června, finále je na programu 10. července na Aztéckém stadionu pro sto tisíc fanoušků. Kromě českých fotbalistů se na šampionátu představí i trojice rozhodčích Pavel Královec, Martin Wilczek a Miroslav Zlámal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články